Jobb minőségű kiflit akarnak

Panaszt tettek

37

Panaszt tettek a gyergyói édesanyák a tej-kifli program keretében biztosított péktermékek rossz minősége miatt. A problémás kiflikről készült fényképek mellett aláírásokkal igazolták, hogy a szülők elégedetlenek a jelenlegi helyzettel.

A Fészek, a Gyergyói Édesanyák Egyesülete év elején úgy döntött, tenni kell valamit, hogy a gyergyói gyerekek jobb minőségű pékterméket kapjanak az iskolában, óvodában, mivel azt tapasztalták, hogy nagyon sok a panasz a tej-kifli program keretében biztosított termékre.
Január közepén aláírásgyűjtést kezdeményeztek azzal a céllal, hogy a megfelelő hatóságoknál panaszt tegyenek annak érdekében, hogy több más településhez hasonlóan Gyergyószentmiklóson is legyen változás. A felhíváshoz további három településen élő szülők, pedagógusok is csatlakoztak. Két hét alatt összesen 750 aláírás gyűlt, Gyergyószentmiklóson 303-an, Gyergyóalfaluban 264-en, Gyergyócsomafalván 165-en, Gyergyóújfaluban 18-an fejezték ki nemtetszésüket – írja közleményben az édesanyák egyesülete.
Mindegyik településen bizonyítékkal is szolgáltak a szülők a péktermék rossz minőségére: sok esetben nem volt feltüntetve a csomagoláson a szavatossági idő, volt olyan, hogy hiányzott egy darab a becsomagolt kifliből, de vittek haza a gyermekek penészes, száraz és kemény pékterméket is, és többször előfordult, hogy 2-3 dekagrammal kisebb volt a kifli, mint kellett volna.
Az összegyűjtött aláírásokat és bizonyítékokat egy, az aláírásgyűjtő íveket kézjegyükkel ellátó szülők nevében megfogalmazott panaszlevélhez csatolták, amelyet Barti Tihamér, a Gyergyó Területi RMDSZ elnöke iktattatott a Hargita Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőségen, a Hargita Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóságon és Hargita Megye Tanácsnál, február 4-én.
– Úgy gondolom, hogy hasznos a szülőknek ez a megmozdulása, hiszen ezáltal kimutatták, hogy mennyire nincs rendben az, amit egy tordai cég művel a szülőkkel, gyerekekkel, hiszen ehetetlen kiflit kapnak a gyerekek – fogalmazott az ügy kapcsán Barti. Hozzátette, reméli ezzel a lépéssel sikerül változtatni a helyzeten, s a gyerekek finom és friss kiflit kaphatnak. A gyergyói édesanyák is a helyzet mielőbbi megoldásában reménykednek – szögezték le a közleményben.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek