Jobb lábbal kezdett a Sportklub

Küzdelem és kemény munka három pontot ért

65

Kapott gól nélkül hozta le a Csíkszeredai Sportklub a jégkorong Erste Liga középszakaszának első meccsét a Brassói Corona ellen. A sok játékmegszakítást, indulatot hozó meccsen kevés volt a jégkorong, de amikor a játékosok azzal törődtek, akkor a kék-fehérek három gólt is szereztek.

Casaneanu vezető gólja a Brassó ellen Fotó: László F. Csaba

Erdélyi rangadóval vette kezdetét a jégkorong Erste Liga, amelyen a Csíkszeredai Sportklub a Brassói Coronát fogadta. A felek alaposan ismerik egymást, hiszen ezt megelőzően hat egymás elleni meccset tudhattak le. Legutóbb pedig épp hétfőn, amikor a Corona 3–2-re nyert hazai pályán. Igaz, azóta Don MacAdam vezetőedző kulcsfontosságú játékosait kapta vissza, mint Papp, Részegh T., Casaneanu vagy épp Antal Zs. Ez pedig meg is látszott a csapat játékán.
Fáradtság ide, fáradtság oda, keményen vetették bele magukat a felek a küzdelembe, és az első másodpercekben Becze és Valchar alakított ki ziccert Tőke ketrece előtt. Majd a Brassó megkapta első előnyét, amellyel nem tudott élni. Egyenlő létszám mellett minden korongért hatalmas volt a küzdelem, helyzetek is ritkábban voltak. A vendégeknél Tendler, míg a hazaiaknál Bíró T. rontott ziccert. A 13. perc viszont meghozta az első gólt. Egy vendégkapu előtti kavarodás után Casaneanu észlelt leghamarabb és szerezte meg a vezetést. A gól után a Sportklub emberelőnybe is került, de ebből a vendégek egyenlíthettek volna, ám Zsók ziccerét Lundström bravúrral fogta.

A második felvonás kevés hokit, sok játékmegszakítást hozott. Előbb a 27. percben kettős emberelőnyben Tranca gólt szerzett, ám hosszas videózás után a találatot érvénytelenítették a játékvezetők. Ez erőt adott a hazaiaknak a hátrány kivédekezésére, majd a meccs felénél Valchar is betalált Tőkének egy pazar akció végén. A meccs második felére ráfordulva a Sportklub is gyakorolhatta a kettős előnyt. Sikerrel. Ezúttal is Valchar volt eredményes.
Az utolsó felvonásra a vendégek nem sok vizet zavartak, köszönhetően annak is, hogy az első két soruk eléggé beleszürkült a meccsbe. A Sportklub pedig nagyon okos játékot mutatott. A kelleténél nem kockáztatott többet, de így is több lehetőségnél Tőke bravúrokat kellett bemutasson. Gól ugyan ebben a 20 percben nem született, de a kék-fehérek megérdemelten húzták be a három pontot és kezdték jobb lábbal a középszakaszt.
Legközelebb szombaton 18.30-tól fogadják a Debreceni DEAC-ot, míg az alsóházban ér­dekelt Gyergyói Hoki Klub ma 18.30-tól a Dunaújvárosi Acélbikákat látja vendégül.
Eredmény: Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona 3–0 (1–0, 2–0, 0–0) /Casaneanu (13.), Valchar (30., 34.)/.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek