Jó utakon járnak a csíkszenttamásiak: Aszfaltozzák a község mellékutcáit

508

Aszfaltozzák Csíkszenttamás mellékutcáit. Korábban a településen a Felcsík Önkormányzati Fejlesztési Társulás (ADI Felcsík) közös pályázatából burkolták a település főbb utcáit. Ez alkalommal a tavaly elkezdett munkát folytatják a kisebb utcákban – összesen 4,7 kilométeren. Az Országos Vidékfejlesztési Program (PNDL) támogatásával a nyár elején a Csonkatorony és a Szent Anna-feredő felé vezető mezei utat is aszfaltozzák.

Alapozási munkálatok az Olt mentén                                                                                                    Fotó: Csíkszenttamás Polgármesteri Hivatala

Egy európai uniós program korábbi kiírásán nyert pályázatot a Felcsík Önkormányzati Fejlesztési Társulás (ADI Felcsík). A projekt részeként mintegy 7 kilométer községi utat aszfaltoztak Csíkszenttamáson. Tavaly a mellékutcák rendbetételét is elkezdték a felcsíki településen. A tavasz beköszöntével a munkát most folytatják. Ez alkalommal 4,7 kilométert burkolnak, az Olt folyó mentén lévő utcákban, ahol szükséges támfalakat építenek és korlátot is tesznek, tudta meg lapunk Kedves Róberttől, a község polgármesterétől.
– Azokban az utcákban, ahol jelenleg aszfaltoznak, korábban nem lehetett dolgozni. Azóta kiépült a föld alatti infrastruktúra: a vezetékes ivóvízhálózat és a szennyvízcsatorna-hálózat is – jegyezte meg a település vezetője.
A munkálatokat várhatóan július végén fejezik be. Az Országos Vidékfejlesztési Program (PNDL) finanszírozta projektből a nyár elején újabb útfelújítások kezdődnek a községben, és szintén 4,7 kilométer aszfaltszőnyeget terítenek le. Ezen kivitelezés alkalmával többek között burkolják a Csonkatorony és a Szent Anna-feredő felé vezető utat, illetve a Bőség útjaként ismert mezei utat is.

Biró István

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek