Jó kezdés a középszakaszban

Itthon tartották a pontokat

27

Mind a Csíkszeredai Sportklub, mind a Gyergyói Hoki Klub elkezdte a jégkorong Erste Liga középszakaszát. Két-két mérkőzés után a felsőházban érdekelt Sportklub, míg az alsóházi GYHK is maximális pontszámot tudott bezsebelni hazai pályán. A héten idegenbeli meccsek vannak terítéken.

Taratuhin gólja nyitotta meg az utat a sikerhez Fotó: Pál Zoltán

Kezdenek élesbe fordulni a jég­korong Erste Liga küzdelmei, ahol már a középszakasz meccseit rendezik. A felsőházban a Csíkszeredai Sportklub, míg az alsóházban a Gyergyói HK érdekelt.

Kettőből kettő
A csütörtök esti Brassói Co­rona elleni győzelmet követően a Csíkszeredai Sportklub a Deb­receni DEAC alakulatát fogadta. A meccs első harmada enyhe hazai fölényt hozott, de kiegyenlített volt a játék képe, hogy az eredmény is hasonló legyen. A második felvonásban a hazaiak kísérletezéseit siker koronázta, és Taratuhin megszerezte a vezetést. Az utolsó felvonás elején viszont egymás után kétszer is betaláltak a vendégek, megfordítva az eredményt. Örömük húsz másodpercet tartott. Ekkor Panov egyenlített, majd óriási futásba kezdtek a csapatok a győztes gól érdekében. Ezt végül a hazaiak gólmestere, Valchar érte el szólóba mattolva Hetényit.

Hétig meg sem álltak
A Gyergyói HK is két meccset már letudott az alsóházban és remek eredményeket könyvelhetett el. Elsőként azzal a Dunaújvárossal találkoztak, akikkel az alapszakasz során ádáz csatákat vívtak. Egy harmad után úgy látszott, hasonló lesz ezúttal is. Nem így történt, hiszen beindult a hazai henger, és öt lőtt góllal eldöntötték a meccs alakulását. A végén 7–2-es hazai siker született.
Tegnap este a Vienna Capitals II. látogatott a GYHK-hoz. A piros-fehérek fél perc alatt betaláltak, megalapozva a mérkőzés hátralévő részét. A végére hét gólt szereztek és egyet sem kaptak.
Ezen a héten mindkét székely csapat magyarországi túrán lesz érdekelt. A Sportklub a DEAC-hoz, az Újpesthez és a Fradihoz látogat, míg a GYHK a Titánokhoz, a Hokiklubhoz és a Dunaújvároshoz.

Eredmények, Erste Liga

Középszakasz: felsőház: Csíkszeredai Sportklub – Debreceni DEAC 3–2 (0–0, 1–0, 2–2) /Taratuhin (31.), Panov (47.) Valchar (54.), illetve Kulesov (42.), Novotny (46.)/.
Középszakasz: alsóház: Gyergyói Hoki Klub – Dunaújvárosi Acélbikák 7–2 (0–0, 5–0, 2–2) /Vorobjov (22.), Péter (27., 39., 44.), Karpusz (28.), Daradics (31.), Csergő (49.), illetve Saluga (41.), Uski (54.)/; Gyergyói Hoki Klub – Vienna Capitals II. 7–0 (2–0, 3–0, 2–0) /Constantin (1.), Ferenc-Csibi (19.), Csergő (25.), Karpusz (33.), Vorobjov (38., 49., 54.)/.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek