Jó játék után vereség

Kevés hiányzott a bravúrhoz

63

Vereséget szenvedett a VSK Csíkszereda a hazai férfikosárlabda országos bajnokság C csoportjának hetedik fordulójában. A csíkiak közel álltak szombat este a bravúrhoz, kétszer is nagy hátrányból tudtak visszajönni a meccsbe, ám végül Máramarossziget csapata győzött az Erőss Zsolt Arénában.

Simeunovic (25) szombaton is a csíkiak legponterősebbje volt Fotó: László F. Csaba

Nagyon kevés hiányzott ahhoz, hogy szombaton este meglepetéssel záruljon a VSK Csíkszereda – Mára­ma­ros­sziget találkozó, végül viszont a vendégek érvényesítették a papírformát és hétpontos előnnyel zárták az országos kosárlabda-bajnokság hetedik fordulóját. A C csoport második helyezettjét eddig csak az éllovas Marosvásárhely és a Galaci Phoenix tudta legyőzni, a csíkiaknak is megvolt erre az esélyük, ám az első két negyed ezúttal is döntőnek bizonyult.
A csíki közönség előtt először lépett pályára a VSK hét elején igazolt játékosa, Movileanu pedig rögtön egy triplával nyitott, ám erre az ellenfél tíz ponttal tudott válaszolni, és innentől a meccs végéig a vezetést sem engedték ki a kezükből a máramarosszigetiek. A vendégek előnye tizenkét pontnál állandósult, ám az első játékrész hajrájában a csíkiak összekapták magukat, és hat pontra csökkentették hátrányukat. A második negyed eleje újból a vendégeké volt, gyorsan sikerül előnyüket tizenháromra növelniük, és ezt a nagyszünetig meg is tudták őrizni.
A pihenőt követően a márama­rosiak megállíthatatlanok voltak, a harmadik játékrész közepére már huszonegyre nőtt az előnyük, ezt viszont a negyed végére tizennégyre faragta le a csíki csapat. Az utolsó negyed első felében újra huszonegyre nőtt a vendégek előnye, a biztos vezetés tudatában pedig ki is engedtek, ezt pedig a csíkiak kihasználták, és elkezdték faragni a hátrányukat, két perccel a vége előtt öt ponttal vezettek csak a máramarosiak. A hajrában Lászlófy Botond tanítványai ugyan megpróbálták a meccs közepén még lehetetlennek tűnő egyenlítést, de erre már sajnos nem volt elég idő, így a C csoport második helyezettje ha nehezen is, de megnyerte a mérkőzést.
– Az egyéni hibák, amelyeket mind támadásban, mind pedig a védekezésben elkövettünk, döntőnek bizonyultak, és sajnos, nem a mi javunkra fordították a meccset. A bajnokság során azt tapasztaltam, hogy hazai környezetben sokkal görcsösebben játszik a csapat, míg idegenben sokkal bátrabbak, felszabadultabbak a srácok. Továbbra sem találok arra magyarázatot, miért van a sok rossz passz, ugyanis ebből az ellenfél építkezni tudott, és többnyire ponttal fejezte be ellentámadásait – nyilatkozta lapunknak a mérkőzést követően Lászlófy Botond. A VSK Csíkszereda edzője hozzátette, hiányolja az agresszív védekezést néhány játékosától, emiatt pedig az ellenfél sok labdát szerzett a csíki gyűrű alatt. – Van még két meccsünk az odavágókból, azt követően pedig jön egy szünet, ami alatt remélem, hogy fejben is egy kicsit összekapják magukat a játékosaink – tette hozzá a VSK Csíkszereda edzője.

Eredmények
C csoport, 7. forduló: VSK Csíkszereda – VSK Máramarossziget 86:93 (24:30, 15:22, 17:18, 30:23). A csíki pontszerzők: Simeunovic 33 (4×3), Movileanu 23 (7×3), Ostojic 14, Magusar 10 (2), Olariu 4, László Botond 2.
További eredmények: Aurel Vlaicu Bukarest – Kolozsvári Universitatea 71:60; Rapid Bukarest – VSK Marosvásárhely 45:84; Târgu Jiu – Bukaresti Agronomia 83:65. A Focșani – Galaci Phoenix lapzártánk után ért véget.
Az állás: 1. Marosvásárhely 14 pont (7/0), 2. Máramarossziget 12 p. (5/2), 3. Târgu Jiu 12 p. (5/2), 4. Phoenix 11 p. (5/1), 5. Focșani 10 p. (4/2), 6. Rapid 10 p. (3/4), 7. VSK Csíkszereda 9 p. (2/5), 8. Agronomia 9 p. (2/5), 9. Aurel Vlaicu 8 p. (1/6), 10. Universitatea 7 p. (0/7).
A következő fordulóban, szombaton Bukarestben játszik a VSK Csíkszereda az Agronomia ellen.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek