Jó hóviszonyok a Madarasi-Hargitán

113

Több százan fordulnak meg naponta a Madarasi-Hargitán, a tengerszint fölött 1500–1700 magasságban lévő sípályákon az enyhe téli időjárás ellenére jó minőségű hó, kellemes hangulat és többnyire gyönyörű napsütés fogadja a látogatót. A vendéglátóipari egységek teljes ellátást biztosítanak az ide érkezőknek, a vendégek száma miatt azonban azt tanácsolják, előre jelentkezzenek be azok, akik több napra szeretnének szállást foglalni a székelyföldi síközpontban.

Jelenleg átlagosan 50 cm-es a hó vastagsága a pályákon Fotó: Pál Bíborka

Az év első hétvégéjén kellemes, napos időben élvezhették a Madarasi-Hargitán épített sípályákat a télisport kedvelői, a síközpontban mind az öt pálya üzemel, egyedül a Nagymihály pálya felső szakaszán nincs sízésre, snowboardozásra alkalmas hó. Az idei szezon fejlesztéseként, a Súgó és a Kicsimihály pályákon esti sízésre is van lehetőség.
– Az idei szezonra építettük a kezdőpályánkon az új tányéros felvonót, sok gyermektábort szerveznek itt nálunk, most éppen egy marosvásárhelyi csoport van itt, számukra jelentősen megkönnyíti az oktatást az új lift – sorolta a további beruházásokat Sipos Zoltán, a pályák üzemeltetője.
A vállalkozás az elmúlt évek alatt összesen 4,5 km hosszúságú, biztonságos és a különböző igényeket kiszolgáló pályarendszert alakított ki a Madarasi-Hargitán, a befektetett munkának és igényes, figyelmes kiszolgálásnak köszönhetően pedig naponta 400–500 személy vált jegyet a pályákra.
– A szilvesztert követően nagy számban érkeztek a hegyre a sízni, kikapcsolódni vágyók. Tavaly folyamatosan hóágyúztunk, jelenleg átlagosan 50 cm-es a hó vastagsága a pályákon. Állandóan működik és jól ellátott a síkölcsönzőnk, ennek ellenére a csoportosan érkezőknek azt ajánlom, hívjanak fel minket és jelezzék, milyen méretű felszerelést igényelnek. Természetesen, síoktatóink is fent vannak a hegyen, ők szeretettel várják a télisportok iránt érdeklődőket – részletezte az üzemeltető.
A pályákra egész vagy félnapos bérletet, illetve kétórás jegyet lehet vásárolni, de lehetőség van hatnapos bérlet váltására is. A jegyárakról a síközpont honlapján, a www.madarasihargita.hu oldalon részletesen tájékozódhatnak az érdeklődők, ugyanígy a síkölcsönzési díjakról is.
A vendéglátóipari egységek többségében külföldről és más megyékből érkező turisták foglaltak szállást, ők a sízés, sítúrázás mellett szívesen választják kikapcsolódási lehetőségként a motorosszán-túrákat.
Jó tudni a Székelyudvarhely felől, az Ivót követő tíz km-es erdei úton érkezőknek, hogy a völgy aljában felállított sorompónál nem engedik tovább azokat az autókat, amelyek nem rendelkeznek hólánccal vagy 4 x 4-es meghajtással.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek