2021, január 22, péntek.
custom_html_banner1

Jó hír az adóhátralékosoknak

Eltörölte az adóhátralékra számolt késedelmi kamatok jó részét Csíkszereda önkormányzati testülete. Az erre vonatkozó döntést a tegnapi rendkívüli ülésen fogadták el.

Illusztráció
Illusztráció

Ötmillió-két­száz­negy­ven­ezer lejt kapott a város tanintézményei számára a csíkszeredai önkormányzat a megyei pénzügy visszaosztásából, ezt az összeget kellett befoglalniuk az idei költségvetésbe, ezért tartott rendkívüli ülést tegnap a városi tanács.
Ugyanakkor elfogadták azt a határozatot is, miszerint – a törvény biztosította lehetőséggel élve – eltörlik az adóhátralékokra számolt késedelmi kamatok 73,3 százalékát. Amint a tanácsülést követő sajtótájékoztatón elhangzott, ez az intézkedés minden olyan csíkszeredai jogi és magánszemélyt érint, akinek adóhátraléka van, és aki ezt a hátralékot 2016. március 30-ig törleszti. Az érintetteknek nem kell mást tenniük, mint ez irányú írásos kérést benyújtani a polgármesteri hivatal adó- és illetékosztályára.

[box type=”shadow” ]Borítékbontás volt tegnap a városházán a megyeszékhely parkolóinak ügykezelésére kiírt versenytárgyaláson. Amint a rendkívüli tanácsülést követően Füleki Zoltán alpolgármesteri jogkörökkel felruházott tanácsos elmondta, egyetlen cég, a parkolókat jelen pillanatban is működtető City Parking tett le ajánlatot. Most, a borítékbontást, illetve a dokumentumok ellenőrzését követően, a hivatalnak 20 nap áll rendelkezésére, hogy műszaki és pénzügyi szempontból is megvizsgálja az ajánlatot, majd eredményt hirdessen.[/box]

Forró-Erős Gyöngyi

Kapcsolódó cikkek:

14,341RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb