Jó helyre érkező ajándékkirándulás

52

Hiszek még mindig ebben a csodálatos világban – hiszen örömteli nappal, gyönyörű idővel, varázslatos sokszínű őszi tájjal, nagylelkű, értékhordozó előadóval (Deáky András személyében) és múltunkat tudni akaró gyereksereggel karöltve, felejthetetlen gyimesi kiránduláson vehettünk részt.
Csíkszépvízre érve Szent László királyunkat kellőképpen méltattuk, a legenda is felelevenítődött.
Az ezeréves határnál sok szép nóta elhangzott, a kápolnában őseinkhez híven megerősítettük szent hitünket, majd a Szülőföldem, én itthon maradok című összeállítással tisztelegtünk a végeken elesett őrzők emlékére.
Hazafelé a borospataki értékmegőrző központban, a falu­mú­zeumnak is tekinthető helyen, finom hagyományos ebédet fo­gyasz­tottunk. Úgy éreztem, mind­annyiunkat egy pillanat erejéig megérintett a múlt.
Talán élethűebben szólt hazafelé a nóta is Tegnap a Gyi­mes­be jártam… többször is elhangzott, még a sofőr bácsi is vidáman dalolta.
A gyerekek, jelen és volt tanítóik köszönetet mondanak a Németh Géza Egyesület, Csikós Klára tanárnő személye által biztosított felejthetetlen kirándulásért, melyet Csíkszereda Városi Önkormányzata támogatott.

Molnár Gyöngyike tanítónő, Csíkszereda

lev_szentlaszlo

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek