Jó hangulatban búcsúztatták 2017-et

Utoljára üléseztek idén. Fontos határozattal köszöntek el az óévtől Fotó: Lázár Emese
140

Közel tíz év után elkészült a város új általános rendezési terve (PUG) – az önkormányzati testület egyhangúlag megszavazta a dokumentumot, akárcsak a Székelyudvarhelyi Városi Sportklub létrehozását. Jövőben közművesítik a Szászok táborát és Csaba királyfi napokat is szerveznek.

Utoljára üléseztek idén. Fontos határozattal köszöntek el az óévtől Fotó: Lázár Emese

Az év utolsó tanácsülésé­nek kezdetén a városatyák egyperces néma főhajtással adóztak a december 25-én elhunyt Ft. Kovács Sándor főesperes-plé­bános emlékének. Ezt követően Gálfi Árpád polgármester megköszönte a tanácsosok munkáját, ismertette az előterjesztett határozattervezeteket.
– Mozgalmas volt az év utolsó hónapja, tevékeny és eredményes az esztendő, amelyben minden eddiginél több tanácsi határozatot hoztunk, és minőségi munkát követelve felelősen költöttük el a közpénzeket – értékelt a városvezető. Gálfi üdvözölte, hogy közel tíz év után végre van a városnak általános rendezési terve, amelynek köszönhetően „helyreáll a rend a városban az építkezések tekintetében”, illetve beharangozta, hogy jövőben tájékoztató füzetet adnak ki, amelyből a városlakók pontosan értesülnek a városfejlesztési tervekről, beruházásokról.
A polgármester után Simon Károly projektvezető ismertette a jövőbeli fejlesztések szempontjából szintén kulcsfontosságú Szé­kelyudvarhelyi IT-projekt 2017-es előkészítési fázisának eredményeit, kiemelve, a legnagyobb megvalósításként a 15 aktív céget, 40-50 tagot és 268 szakembert tömörítő és támogató u-Hub IT-közösség megalakulását lehet elkönyvelni.
A város költségvetésének kiegészítését követően a hivatal új főépítésze, Bihari Cristina román nyelven, részletesen ismertette az udvarhelyiek által rég várt új Általános Rendezési Tervet – a testület egyöntetűen megszavazta a dokumentumot.
Egyhangú voksot kapott a Székelyföldi Jégkorong Akadémia által kezdeményezett, Hajdó Csaba koalíciós tanácsos által szorgalmazott, nemcsak a hokit, hanem minden más sportág fejlesztését is támogatni hivatott Székelyudvarhelyi Városi Sportklub létrehozása, és a Kisköved zöld tere elnevezésű projekt műszaki-gazdasági mutatóinak jóváhagyása is. A frakciók megszavazták, hogy a város tulajdonába kerüljön a teljes mértékben felújított, a Haáz Rezső Múzeumnak helyet adó Haberstrumf-villa épülete, valamint arról is döntés született, hogy a város részt vegyen az Aktív Udvarhely projektben. A szakbizottságoknak nem volt kifogásuk, a testület egy emberként megszavazta, hogy a Szászok táborában elkezdődhessen a víz- és szennyvízhálózat építése – a közművesítésre több mint egymillió lejt költenek.
A tanácsosok rábólintottak arra is, hogy a Bethlen Gábor Általános Iskola sportterme uniós pályázati pénzből épüljön meg, illetve jóváhagyták a hivatal saját szervezésű kulturális, jótékonysági, sport-, tudományos, ünnepi és rekreációs, ifjúsági és gyermekprogramjainak 2018-as programnaptárát, benne a nyár elején debütáló Csaba királyfi napokkal.
Az udvarhelyi önkormányzati testület 2017-es évi utolsó soros havi tanácsülése összezörrenések nélkül, jó hangulatban zajlott, és a különfélék megvitatásával, valamint az ülésen minden korábbinál aktívabb Gálfi Árpád polgármester által a jelenlévőknek személyesen átadott hivatali ajándékcsomag átadásával zárult.

Lázár Emese

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.