2021, március 2, kedd.
Hirdetéscustom_html_banner1

Jelöltet állítanak, ahol változásra van szükség

Elkezdte a felkészülést az MPP Hargita megyei szervezete a jövő évi önkormányzati választásokra – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Salamon Zoltán. Az MPP Hargita megyei szervezetének elnöke kifejtette, a verseny és az összefogás között kell megtalálniuk a helyes arányt, ennek érdekében településenként elemzik a közhangulatot.

[dropcap]A [/dropcap]felelős politika jegyében kezdik meg a felkészülést a jövő évi önkormányzati választásokra, és szándékukban áll minden Hargita megyei településen jelöltet állítani önállóan vagy koalícióban – mondta Salamon Zoltán. Hozzátette, érvényes a 2012-es megfogalmazásuk, mely szerint az emberek pártján állnak, és elfogadhatatlannak tartják a kamikaze politizálást. Meg kell találnunk a helyes arányt a verseny és az összefogás között – fejtette ki Salamon –, ennek érdekében a településeken elemzik a közhangulatot, és minden településen jelöltet fognak állítani, ahol változásra van szükség. Kiemelte, bástyaként tekintenek azokra a településekre, ahol jelenleg is MPP-s polgármester van, de szándékukban áll további településeken is bizonyítani. Arra vonatkozóan, hogy kivel lépnének koalícióra, Salamon kifejtette, a megyei elnökség javaslatára az országos elnökség hagyhatja jóvá a koalíciót, és elsősorban hiteles személyekben gondolkodnak, és azokkal tudnak együttműködni, akik felelősen politizálnak.
A helyi szervezeteknek feladatuk, hogy szeptemberig lebonyolítsák a tisztújításokat, ezt követően kerül sor a megyei tisztújításra, és év végéig megtörténik a jelöltállítás is – mondta a megyei elnök.
A párt országos alelnöke, Mezei János kifejtette, nem az MPP, hanem a közösség képviseletének az erősítése a céljuk, és úgy vélte, mára mindennél jobban megérett a magyar összefogás kérdése. Elmondta, a bíróság döntésének függvényében mérlegelni fogja, hogy indul-e ismét a választásokon, hozzátette, amíg nem bizonyítják be bűnösségét, addig nincs jogi akadálya, hogy jelöltesse magát. Mezei hozzátette, nem valószínű, hogy az ellene folyó eljárásban a választásokig jogerős döntés szülessen, de ez nem érinti a párt tevékenységét, mivel Gyergyószentmiklóson mindenképp fog indulni egy, az MPP által támogatott személy.
– Az én példám ne legyen elrettentő példa. Ezt az értékrendet képviselni nem egyszerű, de szükséges – nyilatkozta Mezei.
Kifejtette, nem ellenségként vannak jelen a politikai palettán, hanem partnerként, és a közösség érdekeit képviselve nemcsak a magyar pártokkal, hanem a román pártokkal is párbeszédre van szükség: a szőnyeget fel kell emelni, és végre kisöpörni a lenyelt fájdalmat – fogalmazott.
Még Albert Tibor, Tus­nád­fürdő polgármestere sem döntötte el, hogy indul-e a választásokon, de úgy látja, azokon a településeken, ahol MPP-s polgármestert választottak, elindult valami a jó irányba. Hozzátette, gazdaság-centrikus önkormányzatot kell kialakítani, munka- és tudásalapú társadalmat építeni. Éppen ezért a tusnádfürdői önkormányzatnál 20 fiatalnak biztosítottak munkát az elmúlt két évben, és a településen még így is munkaerőhiány van, szükség lenne megfelelő képzettségű és tudású fiatalokra – jegyezte meg.
Salamon Zoltán a sajtótájékoztató végén kitért arra, hogy az elmúlt időszakban a többség részéről tapasztalt erőfitogtatás közepette a nemzetpolitikai kérdésekben együttműködésre van szükség, és nem elég a pártonként szervezett fellépés, hanem határozott és egységes kiállásra van szükség, ezért cselekvő kezdeményezők szeretnének lenni.

Háromszéki Eszter

Kapcsolódó cikkek:

Előny a Sportklubnál

Aranygóllal dőlt el a jégkorong Erste Liga székelyföldi negyeddöntőjének első párharca a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán. A vezetést a Gyergyói HK szerezte meg a...

Videó – Hargita magazin 2021. március 2.

A mai műsorból megtudhatják, hogyan zajlott a szakmák hete Hargita megyében, mi is az a biogazdálkodás, de megtekinthetik Sánta Csaba bronz kisplasztikáit a Megyeháza...

2,3 millió adag oltóanyag érkezett az országba

Március 1-jéig 2,3 millió dózis koronavírus elleni oltást kapott Románia – jelentette be kedden a COVID-19 elleni oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) vezetője. Dr. Valeriu...

Legfrissebb