Jelentősen drágultak a színházi belépők

139

Jelentős mértékben emelte a csíkszeredai önkormányzat a színházjegyek árát. Az új jegyárakat, illetve a nézőtéri beosztást tartalmazó információs táblát tegnap függesztették ki a Csíki Játékszín jegypénztárában.

Az új díjszabások. Drágább mulatság Fotó: László F. Csaba

Jelentősen megdrágította a színházjegyek árát a csíkszeredai önkormányzati testület tavaly elfogadott 2017/352-es határozatával, így januártól egy négytagú család – két felnőtt- és két diákjegyre – összesen 110 lejt kell fizessen, ha a nézőtér első felében, a kilences sorral bezárólag szeretne helyet foglalni, vagy választhatja az ennél hátrébb lévő helyeket, és akkor 90 lejbe kerül a négy jegy ára.
Újdonság ugyanis, hogy a városi tanács által elfogadott határozat két részre, A és B szektorra osztja az amúgy kisvárosi méretekhez berendezkedett, a helyek minőségét tekintve tehát csekély különbséget mutató 307 férőhelyes nézőteret, és ennek megfelelően a jegyárakban is különbséget tesz a nézőtér első felében (1–9. sor) és az ennél hátrébb található helyek ára között. Az új intézkedés szerint az, aki a színházi előadásra az A szektorban szeretne ülőhelyet váltani, ezentúl 5 lejjel drágábban veszi meg a belépőjegyét.
A színház vezetősége tegnap függesztette ki az új jegyárakra és nézőtéri beosztásra vonatkozó információs táblát a Csíki Játékszín jegypénztárában, ennek alapján januártól a bemutató előadásra az eddigi 25 lej helyett az A szektorban 35, a B szektorban 30 lej a színházjegy, a nagytermi zenés előadásra a korábbi 25 lej helyett az A szektorban 35, a B szektorban 30 lej a jegy. Egy nagytermi prózai előadást a régi 20 lej helyett mostantól az A szektorban 30, a B szektorban pedig 25 lejért tekinthet meg a néző, a gyermekelőadásokra a korábbi 7 helyett egységesen 10 lej lett a belépőjegy. A Hunyadi László kamarateremben készülő produkciókra a15 lejes belépő helyett idéntől 30 lej a színházjegy, kedvezményesen 20 lej.
A diákok és nyugdíjasok számára fenntartott kedvezményes jegyek ára is módosult, illetve esetükben is érvényes, hogy a helytől függően januártól a zenés előadásokra 25 vagy 20 lejes jegyet vásárolhatnak, a prózai előadásokra pedig 20 vagy 15 lejt kell lepengetni. Az óévbúcsúztató és újévköszöntő zenés előadásra pedig idén már 50 lejes jegyárral kell számolniuk azoknak, akik a színházban szeretnének ünnepelni.
Hasonlóan változik A és B szektorokra osztva a Csíki Játékszín bérleteinek ára is: a felnőtt bérlet ülőhelytől függően 100 vagy 85 lej, a diák- és nyugdíjasbérlet 45 lej, ebben a kategóriában egyébként nincs helymegkülönböztetés, mint ahogy a négy előadást tartalmazó gyermekbérlet ára is egységesesen 30 lej, a három előadásos bérlet pedig 25 lej. A bemutatóbérlet, ami idéntől öt előadás megtekintését teszi lehetővé, az A szektorban 150, a B szektorban pedig125 lej, a mecénás bérlet 450lej.

Pál Bíborka

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.