Jelentős támogatás az udvarhelyi kézilabda-akadémiának

114

Sajtótájékoztatón jelentették be vasárnap, hogy a magyar kor­mánytól kap támogatást a Szé­kelyudvarhelyi Kézilabda Club. A fiatal játékosok helyben maradását segítenék elő.

Vasárnap délben Székely­ud­varhelyre látogatott Sol­tész Miklós, magyar kormány egyházi, nemzetiségi és ci­vil társadalmi kapcsolatokért fele­lős
államtitkára. Sajtótájékoztató ke­retében jelentette be, Szé­kely­ud­varhely két és fél milliárd forint támogatást kapott a magyar kormánytól arra, hogy kulturális, egyházi és sport téren végezzen fejlesztéseket.
Székelyudvarhely polgármes­tere, Gálfi Árpád kifejtette, ek­kora összegű segítséget még sosem kapott a város, ebből több központi egyházi műemlék épület újul meg, jelentősen támogatják a helyi kultúrát és sportot.
A Székelyudvarhelyi KC 441 millió forintot, körülbelül 1,4 millió eurót kap kézilabda akadémia létrehozására, a támogatási összegekről az elmúlt hetekben döntött a magyar kormány, céljuk, hogy ezekkel a székelyudvarhelyi fiatalok helyben maradását segítsék elő.
A sajtótájékoztatón Győri István, az SZKC sportigazgatója ismertette, a klubot 2005-ben alapították, már akkor is a fiatal tehetségeket karolta fel, illetve nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás-nevelésre. „Tizenkét éve, hogy a város hírnevét visszük határon belül és kívül. Mind a felnőtt, mind pedig az ifi együtteseink rendre ott vannak az ország élmezőnyében, nemzetközi szinten pedig elhódítottuk a Challenge-kupát.”
Jelenleg több mint kétszáz gyerek jár edzésekre, akiket az SZKC versenyeztet. A kapott pénzösszeg biztosíték arra, hogy a továbbiakban is a legjobb körülmények között folytatódik a munka. „A klub célja, hogy a gyerekeket egészséges életmódra tanítsuk, itthon tarthassuk, minél többen kerüljenek fel a nagycsapatba” – jelentette ki Győri István.

HN-összeállítás

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.