Jelentkezzen, aki pénzt akar!

Hagyománya van már az adománygyűjtő szaladásnak Székelyudvarhelyen

31

Bár igazi őszi esemény a Fuss NEKI! program, az előkészületek már elkezdődtek. Első felvonásban azoknak a civil szervezeteknek a jelentkezését várják, akiknek van egy életképes projektjük, csak éppen az anyagi forrás hiányzik a megvalósításhoz.

Ha idén is nekifutnál… Megkezdődtek az előkészületek Fotó: SZKA

A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) talán egyik legnépszerűbb rendezvényének a receptje egyszerű: kellenek hozzá ötletes civilek, sok-sok nagykövet, aki szaladni is képes egy jó ügyért, adományozók, akik nem restellnek a pénztárcájukba nyúlni, és önkéntesek, akik a nagy nap zökkenőmentes lebonyolításában segítenek. Ekkor van a közel két hónapos előkészítő munka csúcspontja: a közös szaladás a városi parkban.

Növekvő népszerűség
A tavaly például több mint 180 ezer lej gyűlt össze, 35 udvarhelyszéki civil szervezetért 342-en szaladtak. A szervezők célja az esemény nyolcadik kiadásánál is ugyanaz, mint kezdetekkor, azaz segíteni a civil szervezeteket adományokat gyűjteni közösségi projektjeikre. Az évről évre növekvő érdeklődés miatt viszont van néhány újdonság idén is, például ahhoz, hogy megőrizzék a program fő célkitűzését, továbbá, hogy lehetővé tegyék, hogy mindenki jól érezze magát, idén is korlátozzák a futók számát. Továbbá arra bátorítják a civil szervezeteket, hogy toborozzanak más helyszíneken is, országhatáron belül vagy akár kívül futó nagyköveteket, akik ezáltal csak növelik a közösségi ügyek ismertségét, és nemcsak helyben, hanem máshonnan is adományokat tudnak bevonni udvarhelyszéki közösségi ügyekre – tájékoztatott Jakab Bernadett kommunikációs felelős.

Tájékoztató találkozó
A civilek máris jelentkezhetnek, a regisztráció határideje szeptember 9-e. Azt megelőzően, szeptember 4-én találkozóra hívja az SZKA az érdeklődőket, ahol tisztázhatják a felmerülő kérdéseket. A szervezők azt ajánlják, hogy először mindenki tájékozódjon a program honlapján (www.fussneki.ro), majd írja össze a kérdéseit, amit majd feltehet a szeptember eleji találkozón. Az biztos, hogy szükség lesz egy magyar és angol nyelvű tömör projektleírásra, amelyek szeptember 10-től bárki számára már tanulmányozhatók a honlapon.
A nagykövetek, azaz akik szaladnának is egy-egy projektért, szeptember 10–19. között jelentkezhetnek, az adományokat, támogatásokat pedig már szeptember 11-től megújult platformon fogadják. Természetesen a nagy napon, azaz október 13-án, az adománygyűjtő közösségi futás idején is lehet adakozni, és november végéig már meg is kötik a szerződéseket a civil szervezetekkel. Jakab Bernadett kommunikációs felelős még felhívta a figyelmet arra, hogy a programmal kapcsolatos híreket, fejleményeket a Fuss NEKI! Facebook-oldalán teszik közzé.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek