Jelenteni kell a jövedelem-módosulást: Még lehet fűtéspótlékot igényelni

58

A jövedelem módosulását jelenteniük kell a fűtéstámogatásra jogosultaknak – hívja fel a figyelmet a gyergyószentmiklósi polgármesteri hivatal a minimálbér emelése kapcsán. Ebben a fűtésszezonban kevesebben igényeltek támogatást, mint az előzőben.

Kevesebben kértek fűtéstámogatást, mint az előző fűtésszezonban

Október elejétől lehet fűtéspótlékot igényelni Gyer­gyó­szentmiklóson. A fával, gázzal vagy villamos árammal való fűtés költségeinek támogatásában azok a háztartások részesülhetnek, amelyekben az egy főre eső havi nettó jövedelem nem haladja meg a 750 lejt, a távfűtés esetében pedig a 786 lejt. Ebben a fűtésszezonban kevesebben kérték a támogatást, mint korábban. Kertész László, a polgármesteri hivatal szóvivője elmondta, eddig 431 igénylés érkezett a városháza szociális igazgatóságára, az előző fűtésszezonban viszont 581 kérést iktattak. Megjegyezte, az igénylések számának csökkenő tendenciája már évek óta megfigyelhető, ami annak tudható be, hogy az igénylésnél megszabott jövedelmi küszöb évek óta nem változott, de a minimálbért emelték, így egyre kevesebben kaphatják meg a pótlékot. Fontos tudnivaló, hogy a jogosultaknak jelenteniük kell, amennyiben jövedelmük módosul. Az újabb minimálbér-emelés miatt előfordulhat, hogy egyesek elesnek a támogatástól.
A támogatást egyébként továbbra is lehet kérni, ugyanis a fűtésidény öt hónapja alatt mindvégig igényelhető a pótlék. A kéréseket és a jövedelemmódosulást bizonyító aktákat a Kárpátok utca 5. szám alatt az 5-ös irodában, a szociális igazgatóság székhelyén lehet benyújtani. A lakosoknak formanyomtatványt kell kitölteniük, a pénzügyi és a mezőgazdasági irodák az igazolásokat belső rendszer alapján állítják ki. Az igénylési lap kitöltésével kapcsolatos kérdéseket a lakosok a szociális igazgatóság munkatársainak tehetik fel, akik segítenek abban, hogy az adatok pontosan, igazolhatóan legyenek feltüntetve. Hétfőn, kedden és csütörtökön 9–15 óráig, szerdán 10–15 óra között, pénteken 9–14 óráig fogadják a kéréseket.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek