Jégre léptek

Rajt a felkészülés utolsó szakaszára

57

Érden van már a Gyergyói Hoki Klub jégkorongcsapata, ahol Leif Strömberg vezetésével elkezdték a jeges felkészülést a piros-fehérek. A Csíkszeredai Sportklub jégkorongozói jövő héten lépnek jégre.

Elsőként léptek jégre a gyergyói hokisok

Gőzerővel készülnek a jég­korongcsapatok a köze­ledő bajnoki idényre, amely ugyanannyira megterhelőnek ígérkezik, mint a korábbiak. Az erdélyi csapatok ebben a szezonban is közel 100 tétmérkőzésre számíthatnak.

Érden a GYHK
Az Erste Ligában, illetve a román bajnokságban érdekelt csapatok közül legkorábban a Gyergyói Hoki Klub jégkorongozói kezdték el a jeges felkészülést. Leif Strömberg vezetőedző átvette a csapat irányítását, akik napi három tréninggel készülnek. Két jégedzés és egy szárazedzés van tervben. A csapat ezzel hangolódik a hétvégi első találkozójukra, amelyet szombaton tudnak le a szlovák másodosztályban érdekelt Léva ellen, a felvidékiek otthonában.
A GYHK tájékoztatása szerint a jeges felkészülésre csatlakozott a teljes légiós kontingens, amely alól kivételt képez Pavel Vorobjev, aki Gyergyószentmiklóson csatlakozik majd a társaihoz. A gyer­gyószentmiklósi műjégpályán ugyanakkor már elkészült a jégfestés és jégfelület is, így mire a csapat hazaérkezik azonnal jégre tudnak menni.

Karcfalván kezd a Sportklub
A Jason Morgan–Hozó Levente edzőpáros által irányított Csíkszeredai Sportklub jégkorongozói ezen a héten pihenőnapjaikat töltik, hiszen múlt szombaton ért véget számukra a felkészülés második szakasza. A pihenőt követően jövő hétfőn, augusztus 5-én, Csíkkarcfalván kezdik meg a jeges tréningeket, ahol a hazai mag összegyűl. A légiósok csatlakozása augusztus 15-re várható. A csapat mindössze három felkészülési találkozót tervezett be: a Gyilkos-tó Kupán a GYHK-val, a Fehérvári Titánokkal és a Bukaresti Steauával találkoznak.

Frissítés a brassói szakmai stábban
A Brassói Corona is nekilátott a jeges felkészülésnek. A Cenk alattiak a tervek szerint augusztus közepén három kemény meccsel kezdenek, hiszen Gyetván három szlovák Extraligás ellenféllel kezdenek. Sorrendben a szlovák U20-as válogatottal, a Liptó­szentmiklóssal, illetve a Gyetvával játszanak.
A klub közleménye szerint Julius Pénzes vezetőedzői szakmai munkáját a soron következő idényben már nem Marius Trandafir fogja segíteni, hanem Ondrej Rusnak. A hokiszerető közönségnek nem ismeretlen Rus­nák, hiszen A 2016/2017-es idényben a Galaci Dunăreát erősítette, míg a tavalyelőtti idényt a Csíkszeredai Sportklubbal kezdte, ám végül a francia másodosztályú Brestben fejezte be. A legutóbbi idényt már kihagyta.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek