Jégpályafelújítás és uszodaépítés

Közelebb a kivitelezéshez

153

Egy lépéssel közelebb került Gyer­gyószentmiklós a műjégpálya felújításához, valamint a tanuszoda megépítéséhez – közölte Nagy Zoltán polgármester. Mindkét beruházást a Fejlesztési Minisztérium támogatja.

A jégpályafelújítás terve. Ilyen lesz a létesítmény, majd ha elkészül

A gyergyószentmiklósi mű­jég­pálya fagyasztórendszerét és világítását néhány éve felújították, azonban a létesítmény több téren is javításra szorul. A tetőszerkezet például több ponton megrongálódott, de a nézőtér is felújításra vár és több öltözőre volna szükség. A jégpálya felújítását már hosszú ideje tervezi az önkormányzat, azonban saját költségvetésből ezt nem tudta kivitelezni a város. Most a városvezetés minisztériumi támogatást remél a csarnok rendbetételére.


– Minden egyes műszaki akadályt sikerült elhárítani, és már csak egyetlen kormányhatározat választ el attól, hogy elkezdhessük a műjégpálya felújítási munkálatait – közölte Nagy Zoltán polgármester. A tervek szerint 2125 férőhelyes új lelátó, minőségi fény- és hangtechnika, edzőtermek, orvosi szoba, öltözők kapnak majd helyet a felújított és kibővített épületben. A beruházás összértéke meghaladja a 42 millió lejt.
A városvezető elmondta azt is, reális esélyt lát arra, hogy Gyergyó­szentmiklóson hamarosan tanuszoda épüljön.
– A minisztériumból tájékoztattak, hogy az uszodás projektünk is megfelelően halad, a tervezés-kivitelezést feltöltötték közbeszerzésre, és január közepéig lehet majd jelentkezni a licitre, ahová várjuk a helyi vállalkozóinkat is, tegyék meg ajánlataikat – fogalmazott Nagy. A beruházás értéke több mint 6 millió lej. Kisebb úszómedence, valamint öltözők kapnak majd helyet a tanuszodában. Az önkormányzat a műjégpálya szomszédságában található területet adta át a minisztériumnak e célra, s az elképzelés szerint az uszoda működtetéséhez a jégpálya fagyasztórendszere által termelt hőt is felhasználnák, hogy olcsóbb legyen a fenntartás.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek