Jégpálya a templom előtt: Az aknában történt meghibásodás

32

Egy aknában történt meghibásodás miatt folyt a víz s fagyott jéggé az elmúlt napokban Gyer­gyó­szentmiklóson a Szent István-templom előtti téren. A hibát már korábban megtalálták, de mivel alkatrészt kellett rendelni, csupán tegnap sikerült megjavítani.

Jégpályává változott az elmúlt napokban a Szent István-templom előtti tér a Bucsin negyedben. A gyerekek kedvenc szánkózóhelye van a templom mellett, s néhányan azzal viccelődtek, hogy ezután korcsolyázni is lehet.
– A közüzemek munkatársai a múlt héten megtalálták a probléma okát, az aknában elszakadt egy tolózár, emiatt folyt a víz az utcán – mondta kérdésünkre Lukács László, a szolgáltató igazgatója.
Hozzátette, nem tudták azonnal megjavítani, ugyanis meg kellett rendelniük a szükséges alkatrészt, s miután az megérkezett, tegnap hozzáláttak a javításhoz, emiatt a közeli lakásokban több órán keresztül szünetelt a vízszolgáltatás.
Hozzátette, nem tudják pontosan, mi okozta a meghibásodást, de valószínű, hogy az elavult rendszer számlájára írható. Télen egyébként gyakoribbak a csőtörések vagy egyéb meghibásodások, ugyanis a fagy és olvadás miatt mozdul a föld. s vele a vezetékek is.
Len Emil alpolgármester az ügy kapcsán azt mondta, régi a rendszer, ha valami tönkremegy, nehéz beszerezni a szükséges alkatrészeket. Megjegyezte, amíg nem sikerül átállni az új ivóvízhálózatra, addig még történhetnek hasonló esetek a város különböző pontjain.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek