Jégkorong: Rajt a Románia-kupában

61

Ma kora délután elkezdődnek a jégkorong-Románia-kupa küzdelmei Brassóban, ahol a két Hargita megyei csapat, a Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói HK külön-külön csoportból igyekszik elérni a finálét. Ide mindkét alakulatnak kemény ellenfélen keresztül vezet az útja.

 

Címvédőként vág neki az idei kupaküzdelmeknek a Sportklub

Brassóban rendezik az idei jégkorong-Románia-kupa küzdelmeit, amelyen az előzetes tervekkel ellentétben nem hét, hanem csak hat csapat vesz részt. Amint arról korábban beszámoltunk, a Sapientia U23-as csapat nem tudta vállalni a szereplést, hiszen nyolc játékosa korosztályos válogatott összetartáson szerepel.
A csoportok összetétele a Sapientia U23 kiválásával nem változott. A címvédő Csíkszeredai Sportklub a Bukaresti Steauán és a Galaci VSK-n kell továbblépjen, míg a Gyergyói HK a Sportul Studențescet és a Brassói Coronát kell legyőzze a döntőbe jutásért. Mindkét csapatnak nehéz dolga lesz.
A Sportklub az idei szezonban kétszer találkozott a galaciakkal, és mindkét alkalommal vereséget szenvedtek, ráadásul hazai környezetben. Ami fejtörést okozhat még a Jason Morgan – Hozó Levente edzőpárosnak, hogy Rokaly Szilárd és Adorján Örs sérüléssel küszködik.
A Gyergyói HK hozni fogja a kötelezőt a Sportul Studențesc elleni találkozón, majd jönnek a házigazdák. A Corona az utóbbi időben remekül játszott, bár hullámzó a teljesítményük. Ugyanez hatványozottan igaz a Gyergyói HK-ra is. Elég csak ránézni a két csapat egymás elleni meccseire. A nyitómeccs sima 9–4-es brassói sikert hozott Gyergyószentmiklóson, majd Brassóban egy szoros 2–1-es hazai győzelem, Gyergyószentmiklóson pedig a GYHK diadalmaskodott.
Mindezek tükrében igencsak érdekes csoportdöntő meccsekre lehet számítani.

A Románia-kupa műsora,
Bra­ssó
Ma: Galaci VSK – Bukaresti Steaua (15), Brassói Corona – Bukaresti Sportul Studențesc (19).
Holnap: Gyergyói HK – Bukaresti Sportul Studențesc (15), Csíkszeredai Sportklub – Bukaresti Steaua (19).
Péntek: Csíkszeredai Sportklub – Galaci VSK (15), Brassói Corona – Gyergyói HK (19).
Vasárnap: kisdöntő (15), döntő (19).

Csoportot váltanak a magyar fiatalok

A Csíkszeredai Sportklub támadóját, Horváth Lászlót, illetve a szintén csíkszeredai Ambrus Gergőt is a keretében tudó magyar U20-as jégkorong-válogatott Kijevben szerepel a Divízió I/B csoportos világbajnokságon.
A válogatott az első három fordulóban sorra vette az akadályokat: Ukrajnát 5–1-re, Észtországot 4–2-re, míg Lengyelországot 10–7-re verték. Tegnap kora délután a csoportgyőzelemért és egyben a feljutásért léptek jégre a szintén százszázalékos franciák ellen. A magyar válogatott a mérkőzés felére meglépett három góllal, de a franciák nem adták fel, és egyre nagyobb tempót kezdtek diktálni és a mérkőzés hajrájára feljöttek mínusz egyre. A kapuslehozatallal is megpróbálkoztak, de ez sem segített és a magyar csapat feljutott a Divízió I/A csoportba az utolsó Olaszország elleni mérkőzés végeredményétől függetlenül.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek