2021, január 23, szombat.
custom_html_banner1

Jégen suhanó hétköznapok

Az előkészítő és első osztályos gyermekek számára az idén is tartanak korcsolyaoktatást a Felcsíki Műjégpályán. A kicsik hétfőn, szerdán és szombat este próbálhatják ki, milyen a jégen csúszni. A jéghez kötődő sportágak számára így az utánpótlás kiválasztása is biztosított a programon keresztül.

A bukaresti Steaua felnőtt-jégkorongcsapat edzése után munkába is áll a jéggyalu Karcfalván, hogy előkészítse a következő edzésre a Felcsíki Műjégpálya jegét. A vénasszonyok nyara még napsütéssel kecsegtet, így a jégpálya közelében két helyen is a focilabdát kergetik. Úgy tűnik, Karcfalván pezsgő sportélet zajlik hétköznap is, a jég adta lehetőség pedig tovább fokozza ezt.
Hogy eredmények vannak, arról a Felcsíki Műjégpálya menedzserének irodájában sorakozó serlegek, érmek, oklevelek is tanúskodnak.
– Évente 100 ezer ember fordul meg a Felcsíki Műjégpályán – mondta Nagy Attila menedzser. Vannak, akik szurkolóként térnek vissza rendszeresen a meccsekre, mások a felcsíki falvak lakói számára biztosított ingyenes közkorcsolyázásra látogatnak el vasárnaponként. Sokan „többes minőségben” jönnek: ilyenek azok a szülők, akik gyermekeikkel járnak korcsolyázni, aztán az edzésekre hozzák a fiatalokat, majd a meccseken is biztatják a hokisokat. A jégkorong-, a gyorskorcsolya- és műkorcsolyaedzésekre összesen 150-200 fiatal jár, számukra a jégkorong-foglalkozásokat nyolc, a gyors-, illetve műkorcsolyát pedig egy-egy edző vezeti. A téli időszakban a tornaórákat is rendszeresen itt tartják a felcsíki iskolák.
A felcsíki gyermekek számára idén is megszervezték a korcsolyaoktatást, így az előkészítő és első osztályosok számára hétfőn, szerdán és szombaton szabad a pálya. Természetesen ezekre még kisebb gyermekeket is fogadnak, ha a szülők is úgy látják, hogy szeretnék korcsolyázni tanítani gyermekeiket. A korcsolyaoktatás egyben jó alkalom arra, hogy az utánpótlás számára is megtörténjen a válogatás.
Az SK Felcsík részt vesz a Pierre de Coubertin-programban is, amelyet az Ifjúsági és Sportminisztérium és a Román Jégkorong Szövetség indított Tanulj meg hokizni! címmel. Ennek lényege, hogy a még nem leigazolt gyermekek is megtanuljanak korcsolyázni.

Daczó Dénes

Kapcsolódó cikkek:

14,347RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb