Javulhat a betegellátás

Ingyenessé válik a szövettani vizsgálat, két új szakorvos érkezik

78

Újabb eszközökkel bővül a Hargita Megye Tanácsa alintéz­ményeként működő Csík­sze­redai Megyei Sürgősségi Kórház felszerelése, a szükséges eszközök aktualizált listájára 1 268 000 lejt hagyott jóvá a minisztérium.

Még idén le kell bonyolítani a vásárlást, az önrész biztosítását jóvá kellett hagyja a megyei tanács döntéshozó testülete, ez indokolta a tanács december 6-i ülésének rendkívüliségét.
A megvásárolandó eszközök között szerepel például monitor, amelynek segítségével egy helyen láthatók, illetve megfigyelhetők lesznek a beteg életfunkciói, de a biztonságos betegekszállításhoz szükséges eszközöket, fertőtlenítő berendezéseket is beszereznek, illetve olyan eszközöket is megvásárolnak, amelyeket a kórtan területén használnak majd. Melegítő berendezéseket vásárolnak, amely a gyógyszereket megfelelő hőmérsékleten tartja a betegek optimális ellátása érdekében, illetve egy berendezéssort kap a kimagasló teljesítménnyel rendelkező kardiológia. A most beszerzett – szövettani vizsgálatok elvégzéséhez szükséges – új berendezésekkel a daganatos betegségeket célzottabban lehet majd kezelni. Erre eddig csak egyetemi klinikákon volt lehetőség és csak pénzért végezték el – ismertette Konrád Judit kórházmenedzser. Ugyanakkor januártól két új szakorvos is érkezik ezekhez az új berendezésekhez, mindez egy előre átgondolt terv szerint alakult – tette hozzá.

HMT Sajtószolgálat

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek