csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Javítgatás helyett vadonatúj palló

Több környékbeli lakos jelenlé­tében oldották fel az átjárási tilalmat a Nagy-Küküllőn átvezető, frissen újjáépített gyalogoshídon. Végre újra használható a szombatfalvi részt a város déli részével összekötő átkelő, amelyet évtizedek óta csak „pofozgattak”.

Hamar elkészült a Malom utcai híd. Megóvásra érdemes Fotó: Városháza

Kevéssel több mint egy hónappal a munkálatok elkezdése után ismét használható a Malom utcai gyalogosátkelő a Nagy-Küküllőn. A pillérektől a járófelületig teljesen megújult a létesítmény. A tegnap délelőtt tartott hivatalos átadón Gálfi Árpád polgármester hangsúlyozta, hogy nagy szerepe van ebben a kivitelező cégnek, amely ígéretéhez híven, tartotta az előre egyeztetett ütemtervet.
A feketefenyőből, máglyarakásos technikával felállított pillérek, tört kővel, betonnal, acélgerendákkal és cserefa borítással megépített híd terveinél Székelyudvarhely egyik testvértelepülésének, Keszthelynek egy átkelője szolgált mintaként. Az új hídnál fontos szempont volt a biztonság: a korábbi pallóval ellentétben, az átkelő az apácarácsos korlátnak köszönhetően ezt a kritériumot is maximálisan teljesíti. Az új létesítményre még virágosládák is kerültek.
A székelyudvarhelyi városvezető megjegyezte: nagyon bízik benne, hogy a városlakók számára is fontos lesz a gyalogoshíd állagának megőrzése, hogy minél több ideig használhassuk.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb