Javítani a technikai képességeken

Hazatértek Fehéroroszországból

153

Mahiljovban véget ért az U14-es korosztálynak kiírt Junior Challenge Victory Cup, amelyen a Székelyföldi Jégkorong Akadémia öt mérkőzést játszott lett, illetve fehérorosz csapatok ellen, és mindegyiket elveszítette. A tanulságokat levonva a legnagyobb előrelépéseket a technikai képességek fejlesztése terén kell megtenni.

Rengeteg tapasztalattal tért haza a SZJA U14-es csapata Fotó: szja.ro / Horvát Tamás

Az előzetes tervek szerint a fehéroroszországi Mahijlovban öt csapatot felvonultató nemzetközi U14-es tornát rendeztek volna, többek közt a házigazda Mahiljov I. és II., a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, a lett Zemagle, illetve Broceni csapatok részvételével. Végül a házigazdák második számú alakulatát nem indították el a tornán.
Ennek fényében a csoportkör során mindenki játszott mindenkivel, majd ezt követően rendezték az elődöntőket, illetve a helyezésekért zajló csatákat. A SZJA alakulata nyitásként, szoros meccsen, 3–2-es vereséget szenvedett a Brocenitől, majd a házigazdákkal szemben 5–2 arányban maradtak alul. A torna második napján, a csoportkör zárásaként, a Zemagle volt a soros ellenfél, és egy újabb 6–1-es vereséget kellett elkönyvelni. Az elődöntőben újfent a Zemagle jutott ellenfélül, és másodjára már alaposan sikerült megszorongatni őket, de a siker ezúttal is elmaradt (2–4), miként a kisdöntőben a Broceni (0–4) ellen is.
A torna lezárásaként Del Pedricket, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia technikai igazgatóját kértük meg, hogy összegezze a helyszínen tapasztaltakat, és nem az eredmények tükrében, hanem a mutatott játék alapján. Azon belül leginkább arra voltunk kíváncsiak, hogy melyek azok a játékelemek, amelyekben javítani kell.
– Sok a tennivalónk a technikai képességek fejlesztése terén. Itt gondolok a korcsolyázásra, a korongkezelésre, a passzolásra, vagy épp a lövésekre. És nem utolsósorban gyorsabban kell játszani. Az ilyen tornák kiválóak a játékosok szempontjából is, hiszen testközelből látják, hogy miben kell előrelépni. Minden egyes játékosunk továbbá rá kell dolgozzon az állóképességre és egyúttal az erőre – fogalmazott Del Pedrick.
A hétvégén a 2001/2002-es korosztályok is „nyakukba veszik a világot” és a csehországi Mostba utaznak, ahol egy nemzetközi tornán, az Easter Cup-on fognak szerepelni.

Junior Challenge Victory Cup, Mahiljov

Csoportkör: Székelyföldi Jégkorong Akadémia – Broceni 2–3 /a SZJA gólszerzői: Both Alpár és Kernászt Máté/; Mahiljov – Székelyföldi Jégkorong Akadémia 5–2 /György Róbert és Bereczky Ákos/; Székelyföldi Jégkorong Akadémia – Zemagle 1–6 /Both Alpár/.
A helyezésekért: elődöntő: Székelyföldi Jégkorong Akadémia – Zemagle 2–4 /Both Alpár és György Róbert/; kisdöntő: Székelyföldi Jégkorong Akadémia – Broceni 0–4.
A SZJA kerete: kapusok: Bodó István, Geréd Ádám, Olaru Alex; hátvédek: Bartis Adorján, György Róbert, Kémenes András, Kosza Tamás, Nyika József, Süket Bálint, Tankó Ábel; csatárok: Barabás Benjamin, Barsan Rezső, Bereczky Ákos, Both Alpár, Kernászt Máté, Kovács Előd, Kozma András, László Balázs, Nyika Sándor, Ördög Roland.
A szakmai stáb: edzők: Antal Zsolt, Gyenge Tamás; mentoredző: Del Pedrick.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.