2021, január 22, péntek.
custom_html_banner1

Játszva tanulnak

Tegnap elkezdődött a gyer­gyó-szentmiklósi Városi Könyvtár egy újabb gyermekeknek szóló programja, az általános iskolásokat követően nagycsoportos óvodásoknak tartanak – játékos formában – románórákat. A közel két hónapos foglalkozások ideje alatt a kicsik játék közben sajátítanak el alapvető kifejezéseket, ahogy a szervezők mondják: megbarátkoznak a román nyelvvel.

Elkezdődött a román nyelvű játszóház. Csütörtökönként találkoznak Fotó: Kertész László
Elkezdődött a román nyelvű játszóház. Csütörtökönként találkoznak Fotó: Kertész László

[dropcap]M[/dropcap]inden csütörtök délben találkozik a román nyelvű játszóházba beiratkozott tíz gyermek, az egyórás foglalkozások mindegyikére más témával készülnek a szervezők. A tegnapi első találkozáson a bemutatkozást tanulták meg a kicsik, legközelebb pedig 1-től 10-ig a számokkal ismerkednek meg.
– A szülők kérésére indítottuk el a programot, sokan megkerestek bennünket – közölte a foglalkozásokat vezető Poraczki Judit, a gyergyószentmiklósi Városi Könyvtár munkatársa.
Mint mondta, a cél az, hogy a gyermekek megbarátkozzanak a román nyelvvel, mindeközben pedig jól érezzék magukat.
– Ha ebben a korban megtapasztalják ezt, talán később is nyitottabbak lesznek – mondta Poraczki Judit, hozzáfűzve: fontosnak tartja, hogy minden részt vevő gyermek szóhoz jusson, emellett arra is igyekszik figyelni, hogy ne legyen túl sok az új információ. – Azt az elvet követem, hogy inkább kevesebbet tanuljanak, de amit megtanulnak, azt jól megjegyezzék – fejtette ki.

Kertész László

Kapcsolódó cikkek:

14,341RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb