2021, január 26, kedd.
custom_html_banner1

Játszva tanítják a gyerekeket: Folytatódnak a Kájoni János Megyei Könyvtár gyerekprogramjai

A Kájoni János Megyei Könyvtár ebben az évben is színes, érdekes programokkal készül a gyerekek számára. Ezek az események rendhagyó módon nyújtanak szórakozást nemcsak a kicsiknek, de a nagyobbaknak is. A játékos tanulásra, ismeretszerzésre lehetőséget adó tevékenységek már januárban elkezdődtek, román és magyar nyelven is elérhetők.

A legnagyobb igény a csoportos foglalkozásokra van. A gyerekek részt vehetnek a könyvtár által szervezett papírszínházban, bábelőadáson, énekes-zenés alkalmakon, mindezen alkalmakat meseolvasással teszik színesebbé. Az elmúlt évben 42 csoport és közel 850 gyerek vett részt a foglalkozásokon. Az intézmény munkatársai 2005-ben alakítottak bábos csoportot, ezzel is bővítve a kínálatot. A Kájoni János Megyei Könyvtár programkínálatát Zsók Éva, Kopacz Katalin és Hațegan Corina könyvtárosok ismertették. A szakemberek elmondták: évről évre növekszik a programok iránti érdeklődés.
A már említett papírszínház és bábelőadások mellett a 2–4. osztályosoknak szól a Kincses szigetek elnevezésű könyvtárismereti foglalkozás. A Szent László nyomában Székelyföldön című foglalkozást elsősorban 5–8. osztályos diákoknak ajánlják, akik játszva ismerkedhetnek meg a Szent Lászlóhoz kapcsolódó székelyföldi kulturális és történelmi örökséggel, legendákkal, hagyományokkal, építészeti és művészettörténeti emlékekkel. Ezenkívül nagyobb ünnepek alkalmával is szerveznek tematikus programokat.
Az Iskola másként országos program keretében is várják a gyerekeket, de ettől függetlenül, a tanév egész ideje alatt számos csoportot fogadnak, változatos témájú foglalkozásokra, rendhagyó könyvtári órákra. A CODE KIDS program ugyancsak gyerekeknek szól, főleg 5–8. osztályosoknak. A megyei könyvtár tavaly kapcsolódott be ebbe az országos programba, és céljuk, hogy szórakoztató módon ismertessék meg a gyerekeket a mesékkel, az olvasás világával.
A foglalkozásokon a részvétel ingyenes, viszont fontos az előzetes bejelentkezés, hogy a szervezők időben felkészüljenek, kreatív, szórakoztató ötletekkel várják a csoportokat.

Fülöp Orsolya

Kapcsolódó cikkek:

14,355RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb