Játszótérfelújítás közösen

Mutassunk jó példát!

577

Közmunka a közért, a mi városunkért! címmel szerveznek ma délután kalákát a játszótér rendbetételére a csíkszeredai Fűzfa negyed lakói. A kezdeményezést az önkormányzat a játékelemek lefestéséhez szükséges festékanyag biztosításával támogatja.

Negyvenhárom játszótér van Csíkszeredában. A lakók tartják karban fotó: László F. Csaba

A csíkszeredai polgármesteri hivatal városrendezési osztálya tavasszal a nagytakarítással párhuzamosan ellenőrzi és megjavítja a városban található játszótereket, ezt követően augusztus–szeptemberben újabb karbantartási és állapotfelmérő ciklus következik, Lázár Péter osztályvezető szerint ez a nyári használatban meghibásodott vagy elromlott játékelemek kiszűrését szolgálja. A hivatal városrendezi osztálya összesen 43 játszóteret ellenőriz és tart rendben a megyeszékhelyen, a folyamatosan használatban lévő fa játékelemek azonban részben az emberi használat, részben pedig az időjárás miatt állandóan romlanak, rongálódnak.
A Fűzfa negyedben lakó Bors Béla önkormányzati képviselő ezért az itt található, az Országos Lakásépítési Ügynökség (ANL) tömbházak szomszédságában lévő játszótér rendbetételét kezdeményezte.
– Közmunkára hívtam a lakónegyedben élőket, hogy közös erővel fessük újra a sok esőzés miatt felpattogott festékréteget a játékelemeken, húzzuk meg a csavarokat, szedjük össze a szemetet és ültessük újra a játszótér környékén kitört facsemetéket. A közösen elvégzett munka ösztönző lehet abban, hogy jobban értékeljük és vigyázzunk környezetünkre – mondta lapunknak Bors Béla.
Az önkormányzati képviselő a ma délután 5 órára szervezett közmunkát az önkormányzatnál is bejelentette, így a hivatal közbenjárására festéket, a városi kertészettől csemetefát, az Eco-Csík térségi hulladékgazdálkodó vállalattól szemeteszsákokat és munkakesztyűt kapnak a kaláka résztvevői.
– Mutassunk példát, vigyázzunk környezetünkre! – ezzel a jelszóval hívom munkára a lakókat, tette hozzá az önkormányzati képviselő.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.