szombat, november 28, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Játszótér a kórház udvarán: Új eszközök beszerzésére készülnek

Játszóteret és pihenőt adtak át a gyergyószentmiklósi kórházban tegnap. Az intézmény vezetősége ezzel igyekszik gyermekbaráttá tenni a gyermeksürgősségi részleget.

A városi kórház udvarán, a gyermekrendelő bejáratánál alakítottak ki játszóteret, valamint egy filagóriát. Ferenczy István igazgató azt mondta, bár úgy tűnik, hogy nem nagy dolog, mégis nagy jelentősége van ennek a kis saroknak a kórház életében, ugyanis könnyebbé teheti a várakozást azok számára, akik gyermekkel a rendelőbe érkeznek. A pihenőhelyet pedig a kórház alkalmazottai is használhatják, ha munkaközben pár percet a friss levegőn töltenének. S azok a betegek is kijöhetnek ide, akiknek kezelése lehetővé teszi ezt. Az intézményvezető hangsúlyozta, nem dohányzóhely ez, a kórház területén tilos cigarettázni, s ezt szigorúan be is tartják. A játszótér elemei az Arbor Vállalkozók Szövetségének adományaként érkeztek az intézménybe, az egyéb szükséges eszközöket, valamint a filagóriát a kórház saját költségvetéséből fizette. Az igazgató megjegyezte, a rendelő várótermét is szeretnék gyermekbaráttá tenni a közeljövőben. Nagy Zoltán polgármester azt mondta, bár nem nagy beruházásról van szó, jó dolog az, hogy az intézmény figyelmet fordít a kisgyermekes családokra is.
Ferenczy István beszámolt arról is, folyamatban van a közbeszerzési eljárás, mely által több fontos eszközt vásárolhat meg a kórház uniós támogatással. Ugyanazon pályázat révén bővítés is lesz a járóbeteg-rendelőnél, ennek kapcsán előbb tervezőt keresnek, majd a tervek elkészülte után kivitelezőt. Nagy Zoltán polgármester azt mondta, várhatóan jövő nyáron elkezdhetik a munkát.
Mint arról beszámoltunk, több mint 9 millió lejből bővítik és szerelik fel a járóbeteg-rendelőt, vásárolnak CT-t, több röntgengépet, új mamográfot és több ultrahangkészüléket, valamint több más orvosi felszerelést.
Az igazgató szerint a térséget kiszolgáló intézmény életében nagy fejlődés lesz ez. Ugyanakkor megjegyezte, hiányolják a környékbeli községek önkormányzatainak támogatását, hiszen a kórház ügye a medence mindegyik települése számára fontos kellene legyen.

Lázár Hajnal

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb