Játszani, sportolni, szórakozni várják a fiatalokat

67

„Légy reálisan is aktív, ne csak virtuálisan” – ez a jelmondata az Elfi Egyesület Alternatívák a netfüggőségre címet viselő projektjének, amelyet a Heineken a közösségért program keretében elnyert támogatással tegnap indítottak útjára Csíkszeredában. A projekt keretében ifjúsági klubot is létrehoztak.

Klubtevékenység az Elfi egyesület szervezésében. Internet nélküli kapcsolat Fotó: Balázs Árpád
Klubtevékenység az Elfi egyesület szervezésében. Internet nélküli kapcsolat Fotó: Balázs Árpád

Lehet mást is csinálni a szabadidőben, mint internetezni – ezt az üzenetet igyekszik eljuttatni az Elfi Egyesület a csíkszeredai fiatalokhoz. És meg is szeretné mutatni, mi mindent: társasjátékot játszani, énekelni, táncolni, sportolni. Azért, hogy mindez ne csak üres szlogen maradjon, a Heineken a közösségért projekt keretében elnyert támogatással ifjúsági klubot rendeztek be Csíksomlyón, a multifunkcionális központban, melynek hivatalos megnyitóját tegnap tartották.
– Szeretnénk visszahozni a fiatalokat a világháló világából a reális világba – mondta Dászkel Antal Ildikó, az Elfi Egyesület elnöke.
Éppen ezért a gyermekjogvédelmi igazgatóság által működtetett multifunkcionális központban olyan klubot alakítottak ki, ahol lehetőség van szabadtéri és benti sporttevékenységekre, asztaliteniszezhetnek, biliárdozhatnak a fiatalok, de játszhatnak logikai és különböző készségfejlesztő játékokat, társasjátékokat, modern felszerelés segítségével zenét hallgathatnak, táncolhatnak általuk kedvelt táncokat, és a függőségek témájában szakemberek tanácsadást is biztosítanak számukra.
A programok október 8-án kezdődnek, akkortól, minden csütörtökön délután 3 és 6 óra között lesznek foglalkozások a klubban, első alkalommal sportnap lesz, második csütörtökön zene és tánc, majd a logika és művészetek napja, utolsóként pedig az önismeret és függőségek napja.
A programok novemberben, ugyancsak csütörtökönként, ugyan­ezekben a témákban versenyekkel folytatódnak.
– Januártól az önkéntesek kapnak nagyobb teret ebben a munkában, hiszen önkéntesek segítségével szeretnénk majd megoldani az itt szórakozó fiatalok felügyeletét – mondta Antal Dászkel Ildikó.
A projekt szerint a klub nyitott minden 16 és 24 év közötti fiatal számára, ám a korhatárokat rugalmasan kezelik. Azt mondták, a klub által biztosított és felkínált lehetőségeket plakátokkal is, de az iskolapszichológusok és iskolai tanácsadók közvetítésével is szeretnék a célközönségük tudomására hozni.

Forró-Erős Gyöngyi

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek