Játékokat termett a fa

Gyergyószentmiklós

41

A Gyergyószentmiklósi Vöröskereszt különleges jótékonysági akciót szervezett azzal a céllal, hogy a szerényebb körülmények között élő gyermekek is játékokat, ajándékot találjanak majd a karácsonyfa alatt. Az önkéntesek Gyergyószentmiklós központi parkjának legnagyobb fáját választották ki a program helyszínéül, mondván, a lombkorona alá várják majd az adakozni vágyókat.

Ajándékot termett a fa. Karitatív megmozdulás Fotó: Benedek Szabolcs

Voltak olyanok, akik tudták, hogy miért van vöröskeresztes sátor a központi park nagy fája alatt, mások folyamatosan kérdezősködtek az akció célját illetően. Olyan személy is volt, aki miután megtudta, hogy mi a program célja, azonnal a közeli boltba sietett, és kisebb csomaggal tért vissza. Az önkéntesek teával kínálták az adakozókat, és rámutattak: örülnek, hogy a lakosság ennyire példásan viszonyul a kezdeményezéshez, mondván, ez a további programjaik lebonyolításához is önbizalmat ad.
– Nagyon sok játékot, illetve tanszert hoztak, a felhívásunk pedig messzebbre is eljutott, hisz Székelyudvarhelyről is kaptunk egy nagyobb adománycsomagot – mondta az akció egyik koordinátora, Ferenczi Lilla, hozzáfűzve: az összegyűlt adományokat a karácsony előtti napokban osztják szét a rászoruló családoknak.
Nem ez a Gyergyószentmiklósi Vöröskereszt egyetlen karitatív akciója a hónap során, december 15-én ugyanis az Angyalok játéka elnevezésű programjukat bonyolítják le.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek