Játékba integrált tanulás

Hiánypótló kezdeményezés: start-upból gyermekfelügyelet

374

Nyílt napon ismertette szolgáltatásait tegnap a gyergyó­szent­miklósi Felhőcske Fejlesztőház. A hiánypótló kezdeményezés 3–7 éves gyermekek felügyeletére és fejlesztésére kínál megoldást a szülőknek.

Jani Katinka nyílt napon ismertette a foglalkozásokat. Példája ragadós lehet Fotók: Boncina-Székely Szidónia

Sorra érkeznek a kisgyermekes szülők a Forradalom negyedi fejlesztőházba: a nyílt napra a kíváncsiság hozta el őket, de az induló szolgáltatás nagy űrt tölt be a családok életében, ahol a munkával töltött hétköznapokon vagy a nagyszülők hiánya miatt, esetleg egy bevásárlás erejéig szükség van gyermekfelügyeletre.
– A fejlesztőház ötlete egy évvel ezelőtt született meg, amikor hazaköltöztünk Magyarországról, és a nagyobbik lányunk óvodába kezdett járni. A szülőtársakkal kialakult barátságok és beszélgetések egyértelművé tették, hogy szükség lenne egy helyre, ahol a 3–7 éves gyerekeket ott lehetne hagyni egy-két órára, biztonságos felügyelet mellett és inspiráló környezetben. Ugyanekkor szereztünk tudomást egy pályázatról, és nagyon érdekes, hogy az igény és a lehetőség egyszerre adódott és megvalósíthattuk ezt a gyermekközpontú helyet itt Gyergyószentmiklóson – meséli Jani Katinka óvodapedagógus, aki férjével közösen indította el vállalkozását a Gyilkostó sugárót 32. szám alatt.
Katinka a Diaspora Start Up kiírásra jelentkezett, amelyben Magyarországon élő román állampolgárokat szólítottak meg, olyanokat, akik vállalkozni szerettek volna Romániában. Sikeres pályázókként a projekt keretén belül szakmai és anyagi támogatást is kapnak.

– A megvalósult ötlet színes, mesebeli környezet lett, ahol egyszerre tíz gyermek fér el kényelmesen. Itt minden róluk szól: az ő magasságukhoz, igényeikhez alakították a berendezést, hogy önállóan tudjanak tenni-venni, ami elősegíti az önállósodást, és a magabiztosságuknak is jót tesz – mondta Jani Katinka és mutatta is az olvasó- és társasjáték-sarkot, a homok-víz asztalt, az építőjátékok terét. Fontos szerep jut a piktogramoknak is: ezek alapján találják meg minden játéknak, eszköznek a helyét, ami biztonságérzetet ad nekik, és felkészíti őket a nagyvilágban való eligazodásra – mondta el a pedagógus.

A fejlesztőházban még ebben a hónapban tábort is szerveznek, ahol tematikus tevékenységekkel, bábelőadással és sok-sok játékkal várják a gyermekeket augusztus 12–16, valamint 18–23 között. Más alkalmakkor előzetes bejelentkezéssel lehet igénybe venni a szolgáltatást, amelyről a Felhőcske Fejlesztőház közösségi oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

Boncina-Székely Szidónia

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek