Járdát építenek Gyergyóditróban

Utcafórumokon tájékoztatják a lakosokat

43

Több mint 4 kilométer járda építése kezdődik el Gyergyó­ditróban a következő napokban. A helyi önkormányzat arra kéri a lakosokat, a járdaépítés előtt csatlakoztassák lakásaikat a víz- és szennyvízhálózatra.

Az út szélén kénytelenek közlekedni. Készülhetnek a változásra Fotó: Lázár Hajnal

Hargita Megye Tanácsának pályázati kiírásán Gyergyóditró több mint 4 kilométernyi járda építésére nyert pénzt: a Gyergyóremete felé vezető, valamint a Gyergyótölgyes felé vezető út mentén épül új járófelület a gyalogosok számára. Olyan útszakaszok ezek, ahol jelenleg nincs a járókelők számára kialakított rész, így kénytelenek az út szélén közlekedni a lakosok, a gyorsan haladó autók miatt pedig ez veszélyes.

Puskás Elemér polgármester elmondta, több mint 6000 négyzetméternyi járda épül, amelynek értéke közel 1,6 millió lej. A Maros utcában a főúttól Remete irányába a jobb oldalon lesz új járda, a Nicolae Bălcescu utcában pedig egyes útszakaszokon a jobb oldalon, máshol pedig a bal oldalon. A járdaépítés kapcsán a községvezető arra kéri az érintett lakosokat, hogy mihamarabb fizessék ki a bekötési díjakat, hogy a víz- és csatornahálózathoz hozzáférjenek, s a későbbiekben ez a munka ne akadályozza a járófelület kialakítását. A polgármester elmondta azt is, a helyszínen hamarosan utcafórumokat szerveznek, hogy tájékoztassák a lakosokat a tudnivalókról s megbeszélhessenek minden felmerülő kérdést, problémát.
A járdaépítésre tegnap adták ki a kezdési parancsot. A szerződés értelmében a kivitelező cégnek öt hónapja van, hogy elvégezze a munkát, ebből várhatóan három hónapot dolgoznak idén, s majd jövő tavasszal fejezik be a járdát.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek