Járdaprogram a gyergyói településeken is

Kihelyezett ülés Gyergyóditróban

81

Gyergyóditróban tartotta tegnap soros havi ülését Hargita Megye Tanácsa, ahol többek között a járdaprogram listáját fogadták el, ugyanakkor egy új tanácsos beiktatásáról is döntöttek.

Elfogadták a járdaprogram listáját, amelynek következtében Gyergyó­ditróban, Gyer­gyó­al­faluban, Gyergyó­cso­ma­falván és Oroszhegyen építenek járdákat a megyei utak mentén. Puskás Elemér, Gyergyóditró polgármestere a tegnapi ülésen rámutatott, a főútról Remete irányába, valamint a Tölgyes felé vezető út mentén készítenek járdát, ami nagyon fontos, mivel jelenleg nincsen járda ezeken a szakaszokon.
Új képviselőt is köszöntöttek a tanácsosok, Lőrincz Csilla helyét a gyergyószentmiklósi Kán­tor Boglárka RMDSZ-es tanácsos veszi át, aki korábban a Gyer­gyó Területi Ifjúsági Tanácsnál (GYTIT) szerzett tapasztalatot. Borboly Csaba megyeelnök közölte, szükség lesz a tapasztalatára, mivel számos döntést kell majd hozni az ifjúsággal kapcsolatban.
Megszavazták, hogy térfigyelő kamerákat szereljenek fel a megyei utak mentén, ugyanakkor a Kisvíz-program folytatásáról is döntöttek, mondván, országos szinten is követendő példaként emlegetik a kezdeményezést.
A napirendi pontok megszavazása után Puskás Elemér polgármester arról számolt be, hogy ősztől elindítják a községben a duális képzést, amely a különböző szakmák elsajátítását célozza. Mint a településvezető részletezte, öntő, erdőgazdálkodó és cukrász–pék szakon indítják el a képzést, remélve, hogy a fiatalok az itthon maradás mellett döntenek.
Baróti László Sándor plébános a tervezett új ravatalozó látványtervét ismertette a testülettel, a különféléknél pedig Borboly Csaba megyeelnök a Corona és a Hargita vonatok ügyében szervezett aláírásgyűjtésről számolt be.
Barti Tihamér megyei alelnök a jó csapatmunkát emelte ki, megjegyezve, Ditróban mindig van miről beszélni, az évekkel ezelőtt elkezdett munka gyümölcse pedig beérni látszik. Az ülés végén – Mayer Róbert zenetanár vezetésével – a helyi gyermekfúvósok tartottak rövid műsort a jelenlévőknek.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek