Január végéig szállítják el

110

Tüzelő és komposzt lesz az ünnepek elteltével kidobott karácsonyfákból Gyergyó­szent­mik­lóson. A konténerek mellé kitett fákat az önkormányzat szállíttatja el, idén is vannak, akik megelőzik ezt, s tűzifát gyűjtenek a kukák mellől.

Begyűjtik a kidobott fenyőket a hulladéktárolók mellől Fotó: Nagy Levente

A magánházakban lakók eltüzelik a karácsonyra feldíszített fenyőt, a tömbházlakók többsége azonban nem teheti ezt meg, így a szemetesek mellé teszik ki azokat. Gyergyószentmiklóson a polgármesteri hivatal mellékgazdaságának munkatársai szállítják el a fenyőket – mondta Len Emil alpolgármester.
Hozzátette, arra kéri a lakókat, egy helyre tegyék minden gyűjtőpont mellett a fákat, hogy rend legyen. Néhány naponta körbejár az autó a városban, s begyűjti a kikerült fákat. Ezek egy részéből tüzelő lesz, a többiből pedig komposzt. A magánházakban lakók, ha nem tüzelik el a fát, szintén kitehetik a lakónegyedek kukái mellé, vagy arra is van lehetőség, hogy a kapu elől elszállítsák, viszont ezt kérni kell a polgármesteri hivatalban. Minden évben vannak, akik ingyentűzifát látnak a kidobott fenyőkben, s naponta összegyűjtik a hasznos darabokat. Az alpolgármester azt mondta, nincs kifogása az ellen, hogy tüzelőként felhasználják a lakók a fát, viszont arra kér mindenkit, ne hagyják szanaszét a levágott ágakat a szemetesek körül. A fahulladékot január végéig viszik el a lakónegyedekből.

[box type=”shadow” ]Csíkszeredában is gyűjtik

Pál Tamás, az Eco-Csík térségi hulladékgazdálkodó ügyvezetője elmondta: Csíkszeredában is folyamatban a valamikori karácsonyfák elszállítása. Ezekből szintén tüzelőanyag lesz, amelyet a cég értékesít. A begyűjtésre nincs meghatározott határidő.[/box]

Nagy Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek