Január 25-ig fogadják a mezőgazdasági nagyprojekteket

Erdélyi Gazdaságfejlesztési Program

210

A beruházási támogatásként elérhető 200 ezer euró mellett legalább 200 ezer eurós önrészre is szüksége lesz azoknak a székelyföldi mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, amelyek az Erdélyi Gazdaságfejlesztési Program első, mezőgazdasági termelést és mezőgazdasági termékek feldolgozását célzó pályázati kiírására jelentkeznek. A pályázati határidő január 25.

Palackozás a keresztúri tejüzemben. A mezőgazdasági termékek feldolgozását is támogatják Fotó: Domján Levente / archív

Közzétette a magyar kormány által finanszírozott Erdélyi Gazdaságfejlesztési Program első pályázati kiírását a Pro Economica Alapítvány. A Hargita, Maros és Kovászna megyei mikro-, kis- és középvállalkozásoknak szóló kiírásra január 25-ig fogadják a mezőgazdasági termeléssel, valamint a mezőgazdasági termékek feldolgozásával kapcsolatos beruházói terveket. Fontos tudni, hogy a felhívás kifejezetten az ágazati nagyberuházások támogatásáról szól, ennek jegyében a célra felkínált 50 százalékos, de 200 ezer eurónál nem kevesebb vissza nem térítendő támogatást a pályázók legalább 400 ezer eurós beruházási tervekre nyerhetik el.
A támogatást a mezőgazdasági termelést szolgáló eszközök vásárlása mellett a beruházás adott százalékarányában föld- és ingatlanvásárlásra, illetve épületbővítésre és korszerűsítésre is fordíthatják. A pályáztató január 1-jén közzétett pontosításában rámutat, hogy a támogatás nem használható fel öntözéssel kapcsolatos beruházásokra, lízingszerződésekkel kapcsolatos költségekre, termelési jogok, támogatási jogosultságok és egynyári növények vásárlására, egynyári növények telepítésére, vízelvezetési munkálatokra, állatok vásárlására, a szinten tartást szolgáló tárgyi eszköz és immateriális javak költségének fedezetére, adósságok és adók törlesztésére, működési és általános költségekre (rezsi), személyi jellegű kiadások fedezésére, kényelmi eszközök, fényképezők, mobiltelefonok beszerzésére, illetve tehergépjármű és személygépjármű beszerzésére sem.
A részletes pályázati útmutató, a támogatási feltételek, valamint a projektek online benyújtásához szükséges dokumentumok lajstroma a Pro Economica Alapítvány hivatalos honlapján (www.proeconomicaalapitvany.ro) tekinthető meg.

Domján Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek