csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Jam: keserédes tanulságok

Jó hangulatú rendezvénysorozat után keserédes következtetéseket vont le a Jam főszervezője, Szilágyi Nóra: Csíkszeredának szüksége van állandóan működő dzsesszklubra, de félő, hogy hathatós szponzor hiányában elköszönhetünk a Csíki Jazz Fesztiváltól.

Színpadon az Impro-Víziók. Helyben is találunk világszínvonalat Fotó: szőke zsuzsavilágszínvonalat otó: szőke zsuzsa

A 2018-as év legjobb romániai dzsesszrendezvényének díját elnyerő Csíki Jazz Fesztivált idén nem szervezte meg Szilágyi Nóra, a rangos rendezvénysorozat helyett ezúttal háromnapos összművészeti fesztivált „kapott” Csíkszereda. Múlt szerdán népzenével felvezetett jam session örvendeztetett meglepően népes közönséget a Kulissza kávézónál, másnap az Ólommadárban (is) hallhattunk a főszervező szerint világszínvonalúnak számító örömzenét, pénteken pedig a Mikó-várban szórakozhatott a lassan gyülekező, de annál elégedettebb közönség.
Mint a főszervezőtől megtudtuk: a bevétel nem elég a tavalyi, veszteséggel záruló Csíki Jazz Fesztivál után maradt adósságok törlesztésére, és a nyaralások is – visszajelzések alapján – nagyon sok dzsesszkedvelőt „fosztottak meg” az élménytől.
– Összességében nem vagyok csalódott, a Jam megmutatta, hogy Csíkszeredának mi a viszonya a dzsesszhez. A városnak nem kell nagy volumenű, nemzetközi dzsesszfesztivál, szüksége van viszont állandóan működő, dzsesszt játszó klubra, már csak azért is, mert itt, nálunk is sok olyan előadó van, aki világszínvonalú zenét játszik – összegzett Szilágyi Nóra. Mint mondta, dzsesszfesztivált csakis akkor szervez, ha tehetős szponzorok állnak mögéje. – Azt tervezem, hogy jövőre összművészeti fesztivált szervezek, aminek lesz népi, rock, dzsessz, blues és könnyűzene napja is. Ehhez keresek szervezőtársakat és támogatókat – közölte a Hargita Népével.

Kovács Hont Imre

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb