Jön a Bagossy harmadik nagylemeze

Egyik újdonság a másik után

451

Ötödik születésnapját ünnepelte tavaly a gyergyószentmiklósi Bagossy Brothers Company zenekar, így a csapat tevékenységét is e köré szervezték. Tusványoson, valamint a Budapest Parkban is nagyszabású szülinapi koncertet tartottak, a rengeteg fellépés mellett azonban a háttérmunka sem maradt el, hisz még ebben a hónapban megjelenik a harmadik nagylemezük.

Folyamatosan újít a gyergyószentmiklósi együttes. Hitelesség Fotó: Hegyi Júlia Lily

Azt is mondhatjuk, hogy egyéni csúcsot döntött tavaly a Bagossy Brothers Com­pany, hisz itthon és Magyarországon közel száz koncertjük volt, amelyek hátterében a műhelymunka is folytatódott. A BBC énekes-gitárosa, Tatár Attila lapunknak azt mondta, a mai zenefogyasztási elvárásokhoz és szokásokhoz igazodva jelentették meg az új dalokat: tavasszal a Dőlj hátra, közvetlenül a nyári koncertek előtt a Csendes vizeken, év végén pedig a Gyere velem című felvételnek örülhettek a rajongók.
– Rendkívül emlékezetes marad számunkra az elmúlt év, hiszen más világba kerültünk, azt is mondhatnánk, hogy új korszak kezdődött a zenekar életében – fogalmazott. Kifejtette, a fesztiválidőszakban immár az esetek többségében nem „másodhegedűsként”, hanem főzenekarként kellett megfelelni, ami nagy kihívás volt, de rengeteg örömteli pillanatot hozott.
Az idei évkezdés nem a koncertek sokaságáról, sokkal inkább a harmadik nagylemez anyagának megjelentetéséről szól. Tatár Attila rámutatott: február közepére várható a Veled utazom című album megjelenése, amelyet tizenkilenc állomásos magyarországi lemezbemutató turné követ. Az új dalokat ezúttal sem egyszerre, hanem az elkövetkező napokban, „adagolva” hozzák nyilvánosságra a videómegosztó oldalon, a zenekar kedvelői pedig már ízelítőt is kaptak, hisz az új év első dalaként máris megjelent az Olyan ő című felvétel.
– Az eddigi egyik legerősebb dalunknak bizonyul, hisz két hét alatt több mint 600 ezer megtekintése van. Újdonság a zenekartól, hogy női hang is megszólal benne, azt hiszem, erre mindenki felkapta a fejét – részletezte Tatár, mondván, számos név felmerült a duettet illetően, végül pedig – a népies, illetve nyers hangzás miatt – a gyergyószentmiklósi Bíró Barbarára esett a választás. A zenész hozzátette: élőben még nem játszották a dalt, így nagyon kíváncsiak, hogyan szól majd koncerten.
A lemezbemutató turné után nem sokkal kezdődik a fesztiválszezon, előtte viszont még készül egy újdonsággal a zenekar: tavasszal szimfonikus stílusban adják elő a dalaikat. Tatár Attila megjegyezte: tizenhat tagú szimfonikus zenekar kíséri majd a BBC-t, a fellépéseket azonban további munkafolyama-
tok előzik meg, hisz számos dalt újra kell hangszerelniük.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek