Jól szerepeltek Komáromban

Egy ötödik és egy negyedik hely

49

Komárom adott otthont az elmúlt napokban az U10-es és az U9-es korosztályok számára megrendezett Champions Trophy elnevezésű utánpótlás labdarúgótornának, amelyen az FK Csíkszereda egy-egy csapata is részt vett. A „nagyobbak” továbbjutottak a bécsi turnéra, ahol Európa legjobb korosztályos alakulatai vesznek részt, míg a kisebbek épphogy lecsúsztak erről.

Incze Tibor tanítványai készülhetnek Bécsbe

Egy hét eltolódással az FK Csíkszereda két korosztályos csapata vett részt Komáromban a Champions Trophy elnevezésű utánpótlástornán.
Az U10-es korosztályban 4 ország 32 csapata nevezett. Ebben a korosztályban az Incze Tibor vezényelte csapat a csoportkörben hat győzelmet és egy vereséget könyvelhetett el. A negyeddöntőben viszont a későbbi győztes Videoton kétgólos sikert könyvelt el ellenük. Az 5–8. helyért zajló osztályozón már nem találtak legyőzőre: előbb a cseh Sparta Brnót, majd a Budapest Honvédot is legyőzték, és az ötödik helyen zártak. Az ötödik hely viszont a legjobb határon túli helyezést jelentette, így az csapat, ha még óvás után is, kvalifikálta magát a Bécsben sorra kerülő döntő tornára, amely 64 nap múlva kezdődik. A tavalyi döntő a Liverpool és a Benfica között zajlott, az idei résztvevők között már biztosan ott lesz a Juventus, az Atletico Madrid, a Glasgow Rangers, a Borussia Dortmund és a Chelsea.
A mostani hétvégén az U9-eseken volt a sor, hogy Komáromban elérjék a bécsi tornára való kijutást elősegítő helyezést. A Kovács Tamás által felkészített fiatal focisoknak annyival nehezebb dolguk volt, hogy ebben a korosztályban csak az első három helyezett juthatott volna ki a döntőre, továbbá itt már 48 részt vevő alakulat volt. A csapat viszont remekelt a csoportkörben és bejutott az elődöntőbe is, ahol viszont a MOL Vidi FC kétgólos sikert aratott. Ezt követően jöhetett a bronzcsata, méghozzá az FC Sparta Brno ellen. A bravúr viszont elmaradt, és négygólos vereség lett a vége.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek