IX. Márton Áron- zarándoklat

50

Több alkalommal is szerveztek zarándoklatokat Isten szolgája, Márton Áron püspökhöz kötődően, különböző útvonalakon, különböző évfordulók és események kapcsán. Most kilencedik alkalommal hirdetik meg az Áron püspök nyomdokait bejáró szokásos háromnapos zarándokutat, hogy általa jobban megismerjék a résztvevők szentéletű püspökünket.
A zarándoklat – 2016. április 25–27. – Áron püspök életének legfontosabb állomásait járja be: a szülőfalu Csíkszentdomokos, a börtönévek leghosszabb helyszíne Máramarossziget, a püspökszentelésnek helyet adó Kolozsvár és a püspöki székhely Gyulafehérvár. A zarándoklatot Kasza László viceposztulátor és Ferencz Kornélia, az erdélyi Mária Rádió munkatársa vezeti. A programban mindennap központi helyet kap a közös imádság és a szentmiseáldozat. Zarándokoljunk és imádkozzunk együtt Isten szolgája Márton Áron püspök boldoggá és szentté avatásáért!
A részvételi díj 380 lej, ami magába foglalja az utazást, a szállást és az étkezéseket (kivéve a szerdai vacsorát). Az autóbusz Székelyudvarhelyről indul és Csíksomlyóig útközben felveszi azokat, akik ezt kérik.
Jelentkezés és információ: Ferencz Kornélia (ferenczk@yahoo.com, tel.: 0726–107002) vagy Szász Nóra (tel.: 0744–472178). Jelentkezési határidő: amíg a helyek be nem telnek.

9maz

A zarándoklat útvonala
Első nap, április 25-én Csík­somlyón részt vesznek a zarándokok a 7.30-as szentmisén a kegytemplomban, majd a szendvicsreggeli után Csíkdánfalva, Csíkszentdomokos következik, ahol a Márton Áron Múzeumot, a szülői házat és templomot tekinthetik meg. Az ebéd után Gyergyószentmiklós–Gyergyóditró útvonalon, Szászrégen megállóval este megérkeznek Máramarosszigetre (vacsora és szállás). Második nap, kedd (április 26.): Máramarossziget: a reggeli után a börtönmúzeumot járják végig, délben szentmise lesz a plébániatemplomban, az ebédet követően kilátogatnak a szegények temetőjébe. Dés: közös esti ima lesz a ferencesekkel (vacsora), majd megérkezés Kolozsvárra (szállás). Harmadik nap, szerda (április 27.): Kolozsvár: 7.30-kor szentmise lesz a Szent Mihály-templomban, majd a piarista templom, a Báthory-Apor líceum (reggeli) meglátogatása következik. Gyulafehérváron a püspöki palotát, az udvart és a kertet láthatják a résztvevők, illetve a székesegyházat és a kriptát járhatják végig (ebéd), majd este visszaérkezés Csíksomlyóra. (romkat.ro)

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.