IX. Lackó Katalin Pusztinai Népdalverseny

35

Vasárnap, november 4-én, kilencedik alkalommal rendeztük meg a Lackó Katalin Pusztinai Népdalversenyt, ahol a gyermekeink bemutatták énektudásukat. Nagy öröm volt látni, hogy mennyire jól felkészültek, és szép pusztinai viseletben énekelték mind a szabadon választott, mint a zsűri által kijelölt éneket. A két kategória első helyezettjei képviselik majd Pusztinát a Szeretmenti Népdalvetélkedőn, november 17-én. A zsűriben idén a Lajta-Szeret Egyesület tagjai voltak: Bódi Viktória, Hunyadi Péter és Molnár Előd, valamint a pusztinai hagyományőrző Tamás Magdó. A két kategória közötti szünetben felléptek a gyerekek, akik az őszi népzenei kurzusra jártak, amelyet a Lajta-Szeret Egyesület tagjai tartottak november 2–5. között. Minden versenyző oklevelet és ajándékot kapott a szép éneklésért. A Szeretmenti Népdalvetélkedőn az I–IV. osztályosoknál a harmadikos Bece Antonia és az V–VIII. osztályosoknál Bartos Mădălina hatodikos diákunk képviseli majd Pusztinát. Sok sikert kívánunk nekik!

Nyisztor Ilona programszervező, Pusztina

Köszönjük a Communitas Alapítványnak, hogy idén is anyagi támogatásával hozzájárult a IX. Lackó Katalin Pusztinai Népdalverseny megvalósításához!

Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek