szombat, november 28, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

IX. Déli-Hargita teljesítménytúra

Szeptember 14-én, szombaton a Csíkszéki Erdélyi Kár­pát-Egyesület szervezésében Daday Hunor koordinálásával zajlott a IX. Déli-Hargita teljesítménytúra. A 15, 25 és 45 km-es gyalogos távok, valamint a 30 és 60 km-es biciklistávok kiindulópontja és érkezésének helyszíne idén is a zsögödfürdői strand területe volt.

Az elmúlt évek tapasztalatai és a résztvevők visszajelzései ezúttal is hasznosak voltak az előkészítésben, az új útvonalak tervezésében. Az alapos előkészítő munkának, népszerűsítési tevékenységnek és a kedvező időjárásnak köszönhetően ebben az évben 291-en neveztek be a teljesítménytúrára, és mindannyian sikeresen járták be a választott távot.
Legnépszerűbb a 25 km-es gyalogostáv volt, erre 119 személy nevezett be. A 15 km-es távra 111-en regisztráltak, a 45 km-es szakaszt 18-an teljesítették. A biciklis útvonalak közül a 30 km-es szakaszon 23-an, a 60 km-es távon 20-an kerekeztek. Legtöbben Csíkszeredából és környékéről jöttek (195-en), Háromszékről 34-en, Székelyudvarhely térségéből 25-en, Maros megyéből 13-an, Gyergyó környékéről 9-en, Brassóból 8-an, míg más vidékekről összesen 7-en érkeztek. Az életkor szerinti megoszlást tekintve legtöbb résztvevő a 25–35 éves korosztályból került ki, de gyerekek és szépkorúak is nagy számban vettek részt.
A 60 főből álló, kék mezes szervezőcsapat tagjai a környezettudatosság jegyében, a kék bolygó védelme érdekében szorgalmazták, hogy a résztvevők saját tányérról és evőeszközről gondoskodjanak, így fogyasszák el az ízletes egytálételt a megmérettetés végeztével, ugyanakkor a hulladékot is szelektív módon gyűjtötték.
Jóleső érzés, hogy e rendezvénynek köszönhetően több mint 350 embert sikerült megmozgatni, odaadó, lelkes szervezőcsapattal, élményeket nyújtani a résztvevőknek és ráirányítani a figyelmet a természet szeretetére, a körülöttünk fellelhető szépségekre, értékekre.
Jövőre kerek évfordulós, jubileumi teljesítménytúrával készülünk! Tartsatok majd velünk akkor is, szeretettel várunk mindenkit.

Péterffy Ági, Csíkszereda

Ezúton köszönjük a Bethlen Gábor Alap pályázati támogatását, valamint további támogatóink hozzájárulását a rendezvény sikeres lebonyolításához.

Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.

Előző cikkBartóki szép
Következő cikkPorhintés

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb