Ivóvíz, szennyvíz, villamosítás

65

Újabb apró lépést tesz Csík­karcfalva Község Polgármesteri Hivatala a Madicsa-fürdő felújításának irányába: jelenleg az ivóvízellátáson dolgoznak, de közeledik a szennyvíz elvezetése is, nagyobb léptékű megvalósításként pedig idén elkezdik a menedékház villamosítását.

A fürdőhely felújítására konkrét tervek vannak. Megvalósítás Fotó: László Róbert
A fürdőhely felújítására konkrét tervek vannak. Megvalósítás Fotó: László Róbert

A valamikori madicsai pezsgést élesztenék újra Csík­karcfalva határában, az ezt a célt szolgáló tervek újabb elemeként pedig jelenleg kisebb fejlesztések történnek, a közeljövőben viszont nagyobb beruházás is elindul.
– Az ivóvízellátáson dolgozunk jelenleg, éppen a minap fúrtak 50 méter mély kutat. Már készül a szennyvízelvezetés is, a munkálat részét képezi egy minivíztisztító is. A legnagyobb idei beruházásunk ugyanakkor a LEADER-pályázatból megépült turisztikai menedékház villamosítása, amelyet Hargita Megye Tanácsának segítségével valósítunk meg – nyilatkozta Gábor Tibor, a község polgármestere.
A beruházás értéke 790 ezer lej, az összegnek több mint felét a megyei tanács biztosítja a Kisvillany programból. Ők vásárolják az anyagokat, a helyi önkormányzat pedig a közbirtokosságokkal karöltve a munkadíjat állja. A polgármestertől megtudtuk: valamennyi jóváhagyás megvan már, így a kedvező megyei tanácsi határozat után kezdhetik a munkát. Egy szakaszon a föld alatt, másik szakaszon viszont oszlopokon vezetik az elektromos energiát a Madicsa-fürdőig. Jövőre a kádas fürdő épületének a felújítását célozza meg a polgármesteri hivatal – tudtuk meg Gábor Tibortól.
A karcfalviak egyébként régóta gondolkodnak a fürdőhely teljes felújításában, 2009 óta konkrét terveik vannak erre vonatkozóan. Az átfogó korszerűsítés azonban több millió eurós beruházást igényel, ezért kis lépésekben haladnak a megvalósítás felé. Az utóbbi egy-két évben felújították a borvízforrást, 250 ezer lejből pedig menedékház épült. A végső tervek alapján üdülési és sportolási szabadidő-komplexummá alakul majd át a Madicsa-fürdő.

Kovács Hont Imre

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.