2021, január 28, csütörtök.
custom_html_banner1

Ivóban futottak össze az „autócsodák”

Minden idők legsikeresebb ud­var­helyszéki találkozóját tudja maga mögött a Trabantklub Udvarhely. A hétvégén rendezett X. Erdélyi Kelet-európai Autók Találkozóján 83 volt szocialista gépkocsimárka vett részt, soha ennyi autó nem gyűlt össze az eddigi találkozókon.

Trabantok és trabantosok Fotó: Szász Csaba
Trabantok és trabantosok Fotó: Szász Csaba

[dropcap]J[/dropcap]ubilált a hétvégén a Trabantklub Udvarhely által tizedik alkalommal rendezett régmúlt idők autóinak találkozója. Az udvarhelyi szervezet még Trabant–Wartburg találkozóként indította útjára a rendezvényt, az elmúlt években egyre tágítottak a kötöttségeken, szívesen látták az egykori szocialista blokk járműveinek tulajdonosait is, a jubileumi találkozó alkalmából már az elnevezésben is utaltak erre. Annál is inkább, mert a repedfazékhangú kétüteműeket leszámítva, a kelet-európai országok elavult gyáraiban készült négykerekű „remekművek” számára nem rendeznek külön találkozókat.
Az udvarhelyi klub által 2006-ban útnak indított gyülekezőnek azóta többször is változott a helyszíne, kezdték az udvarhelyi sétatéri minifocipályán, találkoztak már Szejkefürdőn, Zeteváralján két helyen is, a legutóbbi két alkalommal pedig a Fenyéd határában található Határpatak Panziónál. Idén azonban új helyszín után kellett nézzenek, így esett a választásuk a kissé távoli, de festői környezetű, az Udvarhelytől 25 kilométerre található ivói (Zetelaka község) Turul Panzióra.
– Nem számított a távolság, a résztvevők is nagy számban jöttek el Udvarhelyre a szombati felvonulásra, de sok érdeklődő is kijött az ivói helyszínre – közölte lapunkkal Bordás Imre főszervező. A Trabantklub Udvarhely elnökétől megtudtuk, hogy 83 autót regisztráltak, ennyi résztvevője még egyetlen eddigi találkozónak sem volt, sőt országos szinten is a legsikeresebb gyülekezőjévé nőtte ki magát a rendezvény.
A találkozóra már csütörtök este érkeztek az autósok, jöttek az ország minden szegletéből és több magyarországi településről is, pénteken kirándulást szerveztek a Madarasi-Hargitára, szombaton kora délután felvonultak Székelyudvarhely utcáin, majd az Ivóba való visszatérést követően tréfás vetélkedőkkel és a legek versenyével, majd hajnalba torkolló bulival fokozták a hangulatot.
Az új helyszín tehát bevált, akár ugyanitt találkozhatnak jövő évben is a résztvevők, bár ebben a kérdésben még nincs konkrét döntés.

Szász Csaba

Kapcsolódó cikkek:

14,356RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb