szombat, november 28, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

IV. Pufi és Barátai Színjátszó Tábor

A Parajdról, Balánbányáról, Csíkcsicsóból, Csík­mada­ras­ról, Csíkszeredából, Szász­ré­gen­ből érkezett 32 résztvevő au­gusztus 19. és 24. között vett részt a szelterszi Szent Gellért Rehabilitációs és Rekreációs Központban, a negyedik Pufi és Barátai Színjátszó Táborban.

A tábor tulajdonképpen egy alkotóműhely, amelyben a színjátszás iránt érdeklődő gyerekek és fiatalok vettek részt.
Értékes vagy – ez volt táborunk jelmonda, amlyet Max Lucado egyik, a foltmanókról szoló meséjéből kölcsönöztük. A mesében Éli, a fafaragómester segítségével Pancsinelló felismeri, hogy milyen értékes – függetlenül attól, hogy a többi foltmanó mit gondol róla. Fontos ez a történet, mert tükröt mutat, hogy hogyan is bélyegezzük meg egymást, hogyan keserítjük meg egymás életét és hogyan tudunk felülemelkedni ezeken megbélyegzéseken. E jelmondat volt Bátor Botond pálos szerzetes által bemutatott tábornyitó szentmise prédikációjának témája és műhelyfoglalkozások is épültek a jelmondatra a tábor ideje alatt.
Két csoportban zajlott a tevékenység, amelyet dr. Gyéresi Júlia, a Marosvásárhelyi Művészeti egyetem beszédtanára, illetve Pál Bíborka színész, újságíró vezetett. Munkájukat a csíkszeredai Bálint Magdolna tanárnő, valamint a balánbányai Szabó Anna-Mária tanítónő és Szabó Rita önkéntes segítették.

Mihály Csaba, Botorka Művelődési Egyesület elnök Balánbánya

A rendezvény támogatói: Hargita Megye Tanácsa, a Botorka Művelődési Egyesület Keresztszülő Programja és a Communitas Alapítvány.

Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb