szombat, november 28, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Itthon, innovatívan

Két csíkszeredai fiatal valami újjal akarta gazdagítani Csíkszereda szórakoztatási kínálatát. Így született meg 2017 szeptemberében a VR Friends ötlete, és a vállalkozás meg is valósult. Az innovatív kezdeményezésben sok potenciál rejlik – tudtuk meg –, de még várat magára a nagy felfedezés.

Élményszámba menő „nézelődés”. Valóságon túliság Fotó: László F. Csaba

Kalló Róbert és Simon Norbert célja nemcsak az, hogy új szórakozási lehetőséget nyújtson az embereknek, hanem a jó példa bemutatása, hogy itthon is megvalósítható minden elképzelés.
A virtuális valóság számítógép által létrehozott, élményekkel teli tér. Ez a világ épülhet a valóságra is, vagy természeti törvényeket felülbíráló fantáziavilágra. A résztvevők számára nincs korhatár, mind a gyerekeknek, mind pedig a felnőtteknek szórakozást nyújt. A szemüveg feltevésével máris belecsöppenünk ebbe a generált világba, ahol két kar segítségével mozogni és játszani lehet. A gazdag játékválaszték okán mindenki megtalálja a számára „ideális világot”.
A VR-t bárki kipróbálhatja hétköznapokon 11 és 19 óra között a Petőfi Sándor utca 37. szám alatt, de találkozhattak velük az idei Csíkszeredai Városnapokon is. Többek között egy kerekes székes hölgy is kipróbálta, aki újra átélhette azt, hogy milyen járni-kelni.
– Számunkra ez a pozitív visszajelzés, hogy az emberek olyan örök élménnyel gazdagodnak, mint akár az említett mozgáskorlátozott hölgy – jegyezte meg az egyik alapító, Kalló Róbert.
A továbbiakban tervben van felszerelésük folyamatos fejlesztése, a játékok bővítése és több, általuk elkészített játék alkalmazása is.

Szilágyi Dalma Orsolya

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb