Itthon indítanak szakmai kezdeményezéseket

Gyergyószéki fiatalokI

36

Második alkalommal szervezett úgynevezett Ifi Cafét a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont, amelyre ezúttal itthon élő – 24–35 éves – fiatalok jelentkezését várták. Most is egyik gyergyószentmiklósi kávézóban tartották a foglalkozássorozatot, amelyet műhelymunka követett. A szervező központ vezetője, Dániel Botond lapunknak megjegyezte: a cél az, hogy a fiatalok itthon valósítsák meg elképzeléseiket, és olyan ötletek szülessenek, amelyek az adott település hasznára válhatnak.

A z Ifi Café célja, hogy a fiatalok megosszák egymással az ötleteiket, majd a műhelymunka során a szervezők segítenek nekik a kidolgozásban – tudtuk meg a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont vezetőjétől, Dániel Botondtól. Mint mondta, az első hasonló foglalkozást szeptember közepén tartották: akkor az egyetemistákat, most pedig az itthon élő fiatal felnőtteket szólították meg.
A foglalkozás során különböző témákban zajlanak beszélgetések a kávézó asztalainál, a résztvevők pedig folyamatosan változtatják a helyüket, így az összes felvetett problémáról értesülhetnek. A tevékenység koordinátora rámutatott, a kérdések nagyjából arra irányulnak, hogy milyen problémákat tapasztalnak a településükön, mit tehetnek a szakmájuk által ennek orvoslása érdekében, személyesen milyen projekteket indítanának, illetve mi hiányzik ahhoz, hogy ezt meg is tudják valósítani.

– Hosszú távon támogatói rendszer megvalósítása a cél, hogy azok a fiatalok, akik a szakmájuk által itthon kívánnak elindítani valamit, az első pillanatoktól kezdve, egészen a megvalósításig kidolgozott rendszeren haladjanak végig – mondta Dániel Botond, hangsúlyozva: tavasszal gyergyói hallgatóknak pályázatíró képzést indítanak Kolozsváron, így a tervek szerint pályázatírók is lesznek a kidolgozott tervekhez, az egyesület pedig a jogi hátteret biztosítja.
A koordinátor megjegyezte: támogatói honlapot is létrehoznak, ahol nemcsak anyagiakkal, hanem tudással és kapcsolatokkal is hozzájárulhat bárki a különböző kezdeményezések sikerességéhez. Az Ifi Cafét egyébként jövőben is megszerveznék, folytonosságot adva a kezdeményezésnek.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek