Isten a templom falain kívül is él

FeltöltŐ keresztény zenefesztivál

334

Rendhagyó kikapcsolódási lehetőséget kínálnak Gyer­gyó­szentmiklóson május 18-án: 25 tagú, felekezetközi szervezőcsoport útjára indítja a FeltöltŐ keresztény zenefesztivált. A fiatalos, keresztény értékeket közvetítő rendezvény magyarországi és erdélyi zenekarokat vonultat fel, és különböző tematikus sátrakkal, illetve kísérő programokkal képez hidat a felekezetek között.

FeltöltŐ keresztény zenefesztiválra készülnek Gyer­gyó­szentmiklóson: május 18-án várják az érdeklődőket a művelődási ház előtti téren. A keresztény összefogásból megvalósuló programot dinamikus, modern zenére épülő fesztiválként álmodták meg, amely Isten jelenlétébe vezeti az embereket. Kántor Boglárka szervező lapunknak elmondta: a városban nagyon jól működik az ökumenizmus, így nem meglepő az, hogy a szervezőcsapat tagjai római katolikus, örmény katolikus, református, unitárius és baptista gyülekezetekhez tartoznak.
– Szeretnénk hidat építeni a felekezetek között, és megmutatni, hogy Isten ma is él. A hit nem abból áll, hogy megszokásból templomba járunk. Sokan fel kell ébresszék magukban a valódi istenkapcsolatot – jegyezte meg Kántor Boglárka.
A rendezvény során többek között Pintér Béla, Andelic Jonathán, CsIT band, valamint Böjte Csaba és a gyermekei állnak színpadra. A szervezőtől megtudtuk, hogy a fesztivál ökumenikus jellegét különböző keresztény tematikájú sátrak, illetve kísérőprogramok is erősítik.
A felekezetek kézműves vására elsősorban a helyi felekezetek lelkiségi kézműves csoportjainak biztosít lehetőséget az együttműködésre. Az érdeklődők március 31-ig jelentkezhetnek a 0742–778135-ös telefonszámon.
A GyerekfeltöltŐ program keretében a legfiatalabb korosztályt szeretnék megszólítani, ezért a Keresztirány ifjúsági szolgálat játékos lelki programot szervez a 3−14 éves korú gyermekek számára.
– Ez tulajdonképpen gyermek-
evangelizációt takar. Sokkal több egyszerű felügyeletnél. Emellett lesz imasátor is, itt a marosvásárhelyi Imádság Háza tagjai járnak közben különböző imaszándékokért magyar vagy román nyelven – részletezte a szervező.
A fesztivál során különböző kreatív, ügyességi játékokkal is készülnek, sőt megnyitják a „Sörözz a papoddal” kezdeményezést is. Alkoholmentes sör, tea vagy kávé mellett ugyanis bárki elbeszélgethet valamely pappal vagy lelkipásztorral, és új, szabadabb módon ismerkedhet az egyházi vezetőkkel.
– Fontos az, hogy a papokban az embert is meglássák a jelenlévők. Egyelőre a helyi felekezeti vezetők szerepelnek a programban, de ha bárki más is csatlakozna, örömmel fogadjuk majd. Szeretnénk lebontani a falakat, és élő kapcsolatot kialakítani ember és Isten között – közölte Kántor Bolgárka, aki szerint több száz önkéntesre lesz szükségük. Hozzátette: folyamatosan várják a jelentkezőket, akik a rendezvény Facebook-oldalán, a feltoltofeszt@gmail.com e-mail-címen és a 0746–599902-es telefonszámon érdeklődhetnek.
– Ha valaki pénzadománnyal támogatja a rendezvényt, annak is nagyon örülünk, de kellenek a segítő kezek a szervezésben is. Mind egy célért dolgozunk, és ökumenikus fesztiválként arra irányítjuk a figyelmet, hogy a keresztény felekezetek egy úton haladnak, csak különböző sávokban – jelentette ki a szervező.
A rendezvény fővédnöke dr. Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek