Ismét nekilátnak a felújításnak

Újabb tervek készülnek

42

Sokadszor terveztették újra a gyergyószentmiklósi Csodavilág Napközi Otthon felújítását, a kiadások jelentősen emelkedtek, hiszen évekkel ezelőtt kezdődött a munka. E hónap végére újabb tervek készülnek el, s a városvezetés reméli, ezek véglegesek lesznek, s befejezhetik az épület felújítását.

Sok tervezés és újrakezdés után sincs kész a napközi

Ma már sokan úgy gondolják, hogy a Csodavilág Napközi Otthon épületét valószínűleg olcsóbb lett volna újraépíteni, mint felújítani, de ezt néhány éve még senki nem sejtette. A Fogarasy Mihály Általános Iskolához tartozó ceruzakertes napközi felújítása közel három éve kezdődött el, de hamar abba is maradt, mivel kiderült, hogy rosszabb állapotban van az épület, mint gondolták. A tetőtér beépítését tervezték, de a terhelést nem bírták volna meg a falak. Újratervezés következett, majd az előre nem látott munka elvégzésére új engedélyeket szereztek be, újraszámolták a költségeket. Tavaly ősszel újból nekiláttak a munkának, de megint nem fejezhették be, hiszen továbbra sem bizonyult kellően stabilnak az épület, hogy a bővítést kibírja. Újabb terveket rendelt az önkormányzat.
Nagy Zoltán polgármester sajtótájékoztatón azt mondta, május végére elkészülnek ezek, s azt remélik, ezúttal a végleges terveket kapják kézhez. A következő hetekben ismét közbeszerzési eljárást írnak ki, hiszen új kivitelezőt kell találni, a korábbi ugyanis szerződésbontást kért, arra hivatkozva, hogy a munkálatok ára jelentősen változott az eltelt évek alatt. A városvezető azt mondta, amint sikerül kivitelezőt találni és szerződést kötni vele, azonnal elkezdik a rég várt felújítást.
Az eredeti beruházásra, mely a napközi felújítását és bővítését célozta, még 2015 őszén hagyott jóvá 794 ezer lej támogatást a kormány. Mostanra a kiadások 600 ezer lejjel nőttek, az önkormányzat a fejlesztési minisztériumtól és a megyei tanácstól remél segítséget ennek előteremtésében.
Ha sikerül befejezni a munkálatot, a földszinten és a tetőtérben is felújított termek várják majd a gyerekeket. A napközibe beíratott gyerekek már több tanévet töltöttek a Pitypang Óvodaközpontban, s elképzelhető, hogy még a következő tanévben is oda kell járniuk. Ha viszont legalább a földszinti rész elkészül a nyáron, akkor visszaköltözhetnek a ceruzakertes napközibe.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek