Ismét megszervezik a lovas ünnepet

Újjászületett az együttműködésnek köszönhetően

191

Hétvégén szervezik – egy év kihagyás után – a XI. Székelyföldi Lovas Ünnepet Gyergyó­szent­miklóson. Mától egészen vasárnapig számos vetélkedő, program csábítja a lovassportok kedvelőit és az érdeklődőket egyaránt.

Nemcsak a lóbarátok találnak számukra tetsző programokat az idei lo­vasünnepen: a bajnokságokon, versenyeken kívül különböző tematikájú sátrak, foglalkozások is színesítik az eseményt. A főszervezők belefektetett munkájukon kívül több támogatást is kaptak a helyi önkormányzattól, valamint Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségétől is. Ez azért létfontosságú, mert tavaly éppen a támogatások hiánya miatt maradt el a rangos rendezvénysorozat.
– Igyekeztünk minden tőlünk telhető támogatást megadni, hogy minőségileg hozzájárulhassunk ehhez az eseményhez. Úgy látom, hogy sikerült olyan háromnapos rendezvényt létrehozni, amely bővíti Erdély kulturális palettáját – fogalmazott Nagy Zoltán, Gyergyószentmiklós polgármestere.

− Ritka, gond nélküli együttműködésnek lehettünk tanúi, amelyet nem mindig lehet elmondani ekkora rendezvények esetében− emelte ki nagyon jó eredményként egyik főszervező, Bajkó Tibor, a Krigel Sport
Klub elnöke.

A díjugratásokon, fogathajtó versenyeken kívül a jelenlévők láthatnak kutyakiállítást, western show-t, hallhatnak koncerteket és első alkalommal sor kerül a lovasszínházra is. Az eseményt néhány bemutatósátor is gazdagítja: Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa, Székelyföldi Gazdaszervezetek és Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége is jelen lesz. Nemcsak a felnőttek találják meg a számukra érdekes tevékenységeket, hanem a gyerekek is: lesz ingyenes lovaglás, állatsimogató, légvárak, körhinta és még sok más várja a szórakozni vágyó kicsiket.

Szilágyi Dalma Orsolya

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek