Ismét megkérik az engedélyt

Vizet vezettek, benti vécét alakítottak ki

85

Több munkát is elvégeztek és jövő héten ismét kérni fogják az egészségügyi működési engedélyt a kászonfeltízi iskola- és óvodaépület, illetve a ká­szon­jakabfalvi iskola számára.

Lesz kézmosási lehetőség a jakabfalvi iskolában. Jobb körülmények Fotó: András Ignác

Amint arról beszámoltunk, a tanévkezdés után lezajlott ellenőrzések nyomán a közegészségügyi igazgatóság a tevékenység felfüggesztését javasolta a kászonfeltízi iskola- és óvodaépületben, illetve a kászonjakabfalvi iskolában. Az ellenőrök szerint a legnagyobb gond az volt, hogy az épületekbe nem volt bevezetve a víz, a diákok kezet sem tudtak mosni. A tanintézményeket magában foglaló kászonaltízi Dr. Lukács Mihály Általános Iskola igazgatója, András Ignác megkeresésünkre tegnap elmondta, az iskola saját pénzügyi forrásaiból mindkét épületben több munkát elvégeztek az elmúlt időszakban. A feltízi óvodások számára elkészült a benti vécé és vizet, kézmosási lehetőséget biztosítottak az iskolások számára is, Jakabfalván pedig befejezéshez közeledik a víz bevezetése az iskolások számára.

Kalákában tetőt újítottak
Időközben a feltízi iskolában újrafedték a tetőt, a kászonfeltízi közbirtokosság segítségével kalákában végezték el a munkát. András Ignác még elmondta, a fűtéssel nincs gond, kályhákkal fűtenek, és a közegészségügyi ellenőrök által hiányolt védőrácsokat is felszerelték.
A tevékenységet közben nem függesztették fel, mert nincs hely, ahová a gyermekeket átvigyék, a nemrég véget ért egyhetes vakáció ezért jól fogott, közben haladtak a munkával, s hétvégére Jakabfalván is elkészülnek vele – közölte az igazgató.

Pályáznak a felújításra
Amint azt korábban a helyi illetékesek elmondták, a most elvégzetteken túl mindkét épületnél teljes feljavításra van szükség, erre kész dokumentációjuk van és a polgármesteri hivatal pályázott a finanszírozásra. Közben az oktatási tárcától átvette az önkormányzat a kászonfeltízi, pirosban felhúzott épületet, így pályázhatnak annak befejezésére is. A gyermeklétszám növekvő, úgyhogy szükség lesz az épületekre – mutatott még rá az iskolaigazgató.

R. Kiss Edit

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek