szombat, november 28, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Ismét meghirdették a Kamramustrát

Őszi Gazdanapi Sokadalom és Nagyvásár lesz szombaton Gyer­­gyó­szentmiklóson. Ez alkalommal hagyományos és helyi termékeket szerezhetnek be az érdeklődők, de lehet majd adakozni és meghirdették a Kamramustrát és az Óriástermések vetélkedőjét is.

Óriásterméseikkel is versenyezhetnek. Változatos programkínálat fotó: Lázár Hajnal / Archív

Gyergyószentmiklós önkormányzata és a művelődési központ évről évre megszervezi az Őszi Gazdanapi Sokadalmat és Nagyvásárt. Idén október 5-én tartják az eseményt a megszokott módon, a városi piac szomszédságában található Meszesek utcában.
Egész délelőtt hagyományos és helyi termékek kiállítására és vásárára várják az érdeklődőket. 10 órakor terményáldásra kerül sor és köszöntők hangzanak el, azt követően Bara István biokertész tart előadást és gyógynövényes kvízjáték is lesz. Az előző években népszerű volt az óriástermések vetélkedője, ki-ki benevezett a kertjében termett legnagyobb pityókával, hagymával, tökkel. Idén is van erre lehetőség, 11 óráig lehet nevezni.
Tavaly elmaradt, ezúttal azonban ismét megtartják a Kamramustrát: a legfinomabb zakuszka, lekvár és savanyúság versenyét. Ennek szervezőjeként Jánossy Alíz, kiadványunk, a Székely Konyha főszerkesztője elmondta: ezúttal arany, ezüst és bronz minősítést kapnak a benevezett finomságok, a legjobbakat pedig díjazzák is. Az pedig bármelyik résztvevőnek komoly elismerés, ha kiteheti konyhájába az oklevelet, amely igazolja, hogy például a zakuszkája arany minősítést ért el. Szombaton fél 9-től 10 óra 30 percig a rendezvény helyszínén nevezhetnek a kistermelők, háziasszonyok, hobbiszakácsok az értékelésre szánt egy befőttesüvegnyi termékkel. Eredményhirdetés 13 órakor lesz.
Már megszokott módon ismét készül óriáspuliszka, amelyből mindenkit megkínálnak, akinek jut, hiszen rendszerint gyorsan elkapkodják.
A Terményszekér ezúttal is várja majd azok adományait, akik a Szent Márton Alapítvány által működtetett Szeretetkonyha javára szeretnének felajánlani zöldségeket, befőtteket, egyéb élelmiszereket.

Lázár Hajnal

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb