Ismét lesz katonaeledel-kóstoló

Eseménydömping Gyergyószentmiklós

48

Nem unatkozhatnak az elkövet­kező időszakban a gyergyó­szent­miklósiak, hisz – a Gyer­gyó­szentmiklósi Művelődési Köz­pont (GYMK) szervezésében – több programra, rendezvényre is ellátogathatnak. Amint arról az intézmény igazgatója, Fórika Sebestyén tegnap beszámolt, idén is megtartják a már hagyományos katonaeledel-kóstolót, ugyanakkor az Or­szág­járók-Világjárók elnevezésű sorozat következő felvonására, megemlékezésre, néptáncelőadásra és koncertre is várják az érdeklődőket.

Folytatják az Országjárók-Világjárók elnevezésű elő­adássorozatot: ma a gyer­gyó­szentmiklósi művelődési ház színháztermében dr. Munz­linger Attila számol be bhutáni utazásairól. A GYMK következő programja március 10-én, vasárnap lesz, amikor tizennyolcadik alkalommal szervezik meg a katonaeledel-kóstolót. Fórika Sebestyén igazgató rámutatott, az érdeklődők fél 12 órakor, a Szent Miklós-templom előtti térről indulnak a népművészeti alkotóház udvarára. A főszervező és koordinátor ezúttal is a katonaeledelek elkészítésének specialistája, Török Zoltán lesz, aki minden évben különlegességgel várja a rendezvény látogatóit.
Természetesen, a március 15-i megemlékezés sem marad el – 171. alkalommal hajtanak főt Gyergyószentmiklóson az 1848–49-es forradalom és szabadságharc hőseinek emléke előtt. Déli 12 órától a Szent Miklós római katolikus templomban tartanak ünnepi szentmisét, amelyet követően – fúvószenekar kíséretében – a Petőfi-szoborhoz vonulnak az emlékezők, ahol koszorúzással zárul az ünnepség.
A budapesti Iamyank-duó március 16-i koncertjére is várják az érdeklődőket a szervezők, akik kiemelték: a produkcióra az Ambrus Éva és Bálint Ákos bérletek, valamint az eddig megvásárolt jegyek egyaránt érvényesek.
Március 17-én, vasárnap 19 órától az Udvarhely Néptánc­együttes Kiáltó szó című előadását tekinthetik meg a gyergyóiak, a Kós Károly emlékére rendezett táncjátékra felnőtteknek 15 lej, míg diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lejbe kerül a belépő.
A programsorozat az Ország­járók-Világjárók újabb előadásával folytatódik majd: március 26-án Rusu-Andorkó Imola a Seychelle-szigeteken tett utazásáról számol be.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek